Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Προσφέρει άσυλο στο "βαθύ λαρύγγι"


Φυσικά μια τέτοια ευκαιρία η Ρωσία δεν θα την άφηνε να πάει χαμένη, και έτσι προσφέρει άσυλο στο διάσημο πλέον "βαθύ λαρύγγι"  Έντουαρντ Σνόουντεν.
 
Άφαντος παραμένει ο υπαριθμόν 1 εχθρός των Αμερικανών, όπως αποκάλεσε τον εαυτό του ο Έντουαρντ Σνόουντεν, το «βαθύ λαρύγγι» των υποκλοπών που αποκάλυψε το μυστικό προγραμμα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, την ώρα που η Ρωσία του προσφέρει άσυλο.
    
Πριν από λίγο, στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στην εφημερίδα "Kommersant" ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει τυχόν αίτημα χορήγησης ασύλου του Εντουαρντ Σνόουντεν.
    
«Εάν λάβουμε τέτοιο αίτημα, θα εξετασθεί», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με την εφημερίδα .  
  
Τα ίχνη του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην τεχνικού της CIA που αποκάλυψε το ομοσπονδιακό πρόγραμμα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, έχουν χαθεί από το ξενοδοχείο του στο Χονγκ Κονγκ από χθες το μεσημέρι.
 
Δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται, αλλά δημοσιογραφικές πηγές πιστεύουν ότι παραμένει στο έδαφος του Χονγκ Κονγκ.
 
Την ίδια ώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκπρόσωπος του γραφείου του επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσε ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως τέλεση εγκληματικής πράξης. Επίσης, μια κίνηση υποστήριξης του Σνόουντεν που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου με τίτλο «Συγχώρεση για τον Εντουαρντ Σνόουντεν» έχει συγκεντρώσει περισσότερες από τριάντα χιλιάδες υπογραφές.
 
Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...