Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Le Monde για ΕΡΤ: Ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί, ούτε στη δικτατορία


Στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να βάλει οριστικό λουκέτο στην ΕΡΤ αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου.
Ο ”ξαφνικός θάνατος’΄της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα
ενημέρωσης, τα οποία με άρθρα τους ενημέρωσαν για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα, η Le Monde φιλοξενεί δηλώσεις όσων βρέθηκαν στην ΕΡΤ, τη στιγμή της απόφασης με χαρακτηριστικότερη αυτή του Κωνσταντίνου Ζαμπούνη, τενόρου της χορωδίας της ΕΡΤ, ο οποίος σοκαρισμένος είπε: ”Αυτό είναι η Χούντα που έρχεται”.
”Για εμένα αυτό δεν είναι Δημοκρατία. Είναι όπως η Χούντα, που επέβαλε τη δικτατορία στην Ελλάδα το 1967. Όσα συμβαίνουν είναι αντιδημοκρατικά” συμπλήρωσε.
Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων δηλώνει: ”Η κυβέρνηση δρα παράνομα και καταχρηστικά. Δεν υπάρχει η έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού ώστε να κοπεί το σήμα της ΕΡΤ”.

  
”Η ελληνική κυβέρνηση μου θυμίζει τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου και όχι μία κυβέρνηση που προέκυψε από την ψήφο του ελληνικού λαού”.
”Κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν είχε ξανασυμβεί, ούτε στα χρόνια της δικτατορίας. Λένε πως θα ανοίξει εκ νέου το Σεπτέμβριο, αλλά στη Ελλάδα ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” σημειώνει ο συνθέτη και γενικός διευθυντής του ραδιοφώνου, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...