Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Υπό το άγρυπνο μάτι της εφορίας: Θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή τους τραπεζικούς λογαριασμούς

 Υπό το άγρυπνο μάτι της εφορίας: Θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή τους τραπεζικούς λογαριασμούς
Δείτε τι προβλέπει η ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών Σε απευθείας σύνδεση με όλες τις τράπεζες θα βρίσκεται η εφορία σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπουργείου οικονομικών, που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.
 
Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, η ρύθμιση προβλέπει την on line σύνδεση με όλες τις τράπεζες ωστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει στην οθόνη το ύψος και τις κινήσεις των καταθετικών λογαριασμών, τα δάνεια για τις αγορές περιουσιακών στοιχείων καθώς και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών για φορολογουμένους για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ή ενδείξεις για λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή. 
 
Με αυτόν τον τρόπο θα εντοπίζονται επίσης περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και εικονικού «πόθεν έσχες» για την αποφυγή καταβολής ή απόδοσης φόρων και τελών στο Δημόσιο.
 
Με τη ρύθμιση:
 
- Θα καταγράφονται αναλυτικά το ύψος και οι μεταβολές στους λογαριασμούς καταθέσεων σε αντιπαραβολή με το φορολογικό προφίλ.
 
-Θα υπάρχουν στοιχεία για το χρόνο λήψης και το ύψος των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων και για τις δόσεις για την εξόφλησή τους.
 
- Η εφορία θα αποκτήσει πρόσβαση στις εντολές για πιστώσεις χρηματικών ποσών, καθώς και σε πιστωτικές και σε χρεωστικές κάρτες και θα αντιπαραβάλλει τα στοιχεία με το δηλωθέν εισόδημα και την περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου, για να εντοπίσει περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος μέσω πλασματικών τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης κινητών και ακινήτων μεγάλης αξίας.
 
 
πηγή: koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...