Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πολιτικό αδιέξοδο! Άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ ή εκλογές θα απαιτήσουν Βενιζέλος και Κουβέλης στην σύσκεψη της Δευτέρας



- Μετράει 24ωρα η κυβέρνηση;
- Ανυποχώρητος ο Αντώνης Σαμαράς για το κλείσιμο της ΕΡΤ....

- Μέσω τρίτου κλείστηκε το ραντεβού των τριών - Δεν τηλεφώνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός
- Βενιζέλος προς Σαμαρά: Basta! "Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας"
- Κουβέλης σε συνεργάτες: "Αν δεν ανοίξει η ΕΡΤ, καλό αγώνα!" Ακόμα και αν κλείστηκε το ραντεβού των πολιτικών αρχηγών, όλα είναι στον αέρα. Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν έχει απομακρυνθεί, ίσα ίσα που φαντάζει ολοένα και πιο κοντινό.

Τα δεδομένα δεν αλλάζουν και τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Φώτης Κουβέλης δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο την θέση τους για το θέμα της ΕΡΤ που είναι: "να ανοίξει εδώ και τώρα."

Μάλιστα, στην σύσκεψη της Δευτέρας, η οποία κατά πολλούς γίνεται πολύ αργά, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα απαιτήσουν από τον κ. Σαμαρά να δώσει εντολή να ανοίξει η ΕΡΤ αλλιώς θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα.

Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πάει στην σύσκεψη της Δευτέρας αποφασισμένος ακόμα και για εκλογές αν δεν εισακουστεί το αίτημά του για άμεσο άνοιγμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το ίδιο και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος είπε σε στενούς του συνεργάτες "Καλό αγώνα".

Από την άλλη, και ο Αντώνης Σαμαράς, δεν είναι διατεθειμένος να υπαναχωρήσει στην απόφασή του να μείνει για ένα διάστημα κλειστή η ΕΡΤ και να επαναλειτουργήσει με τα νεα δεδομένα.

Το κακό κλίμα στις σχέσεις των τριών είναι δεδομένο. Το ραντεβού, μεταξύ τους δεν κλείστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά να σηκώνει το ακουστικό και να καλεί τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη. Τα τηλεφωνήματα έγιναν από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη...

Η κυβέρνηση λοιπόν μοιάζει να κρέμεται από μια κλωστή που ονομάζεται ΕΡΤ και τα επόμενα 24ωρα θα είναι ίσως αποφασιστικά για το αν θα έχει αίσιο τέλος η σύσκεψη της Δευτέρας.

Άλλωστε και η σημερινή σπόντα του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Αντώνη Σαμαρά: "Εμείς δεν ρίχνουμε κυβερνήσεις, άλλοι το κάνουν", δείχνει πόσο εύθραυστα είναι όλα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...