Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Φίλοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ διαχειρίζεστε λάθος την κατάσταση.


aporia-anagnosti-gia-ta-prostima-se-osous-anametadidoun-ert-1-315x236Αυτό που έκανε το ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα, δηλαδή το κλείσιμο της ΕΡΤ με αυταρχικό και αντισυνταγματικό τρόπο, φανέρωσε με τον πιο έντονο τρόπο το βασικό πρόβλημα της χώρας. Έγινε πλέον καταφανέστατο ότι  το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό είναι πρόβλημα λειτουργίας του πολιτεύματος. Ένα έτσι κι αλλιώς ολιγαρχικό πολίτευμα διολισθαίνει ήδη προς τον πλήρη αυταρχισμό και
ολοκληρωτισμό. Το πολιτικό σύστημα θέλει να αλλάξει όλα τα άλλα γύρω του, αλλά δεν θέλει να αλλάξει το ίδιο. Απλά θέλει να τα φέρει όλα στα μέτρα του. Με το ίδιο όμως πολιτικό σύστημα, δεν έχουμε καμία ελπίδα.
Αυτό όμως το βασικότατο πρόβλημα δεν βγαίνει ούτε από την σημερινή ΕΡΤ, έτσι όπως την αυτοδιαχειρίζονται οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν. Όποιος πολίτης πάει στην ΕΡΤ θα διαπιστώσει δύο αποκαρδιωτικές εικόνες. Η πρώτη αφορά τον χώρο γύρω από το κτίριο της ΕΡΤ και η δεύτερη την λειτουργία αυτοδιαχείρισης του προγράμματος μέσα στο στούντιο.
Φτάνοντας κάποιος στο κτίριο προκειμένου να ενωθεί με το υπόλοιπο πλήθος και να αισθανθεί ότι αγωνίζεται για τη δημοκρατία, απογοητεύεται βλέποντας ανυψωμένες τις κομματικές σημαίες και τα συνδικαλιστικά πανό.  Δηλαδή εκείνοι που είναι απόλυτα συνυπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα της χώρας, έχουν σπεύσει εκεί πρώτοι για να καπελώσουν τη λαϊκή λαχτάρα για δημοκρατία και να ψηφοθηρήσουν.
Μπαίνοντας μετά στο κτίριο έρχεται δεύτερη απογοήτευση όταν γίνεται αντιληπτός ο τρόπος αυτοδιαχείρισης του προγράμματος. Δυστυχώς, ακόμα και αυτή τη στιγμή, η αυτοδιαχείριση αποπνέει έντονο κομματισμό και κομματικές ντιρεκτίβες. Ακόμα και τώρα εξακολουθεί να απουσιάζει από το στούντιο της ΕΡΤ η κοινωνία. Απουσιάζουν εντελώς τα κοινωνικά κινήματα που θα έδιναν μια άλλη τροπή στον αγώνα αυτόν. Τροπή σε αγώνα για τη Δημοκρατία.
Απεναντίας, εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο στούντιο της ΕΡΤ οι ίδιοι πανελίστες και τα ίδια πολιτικά πρόσωπα (καθηγητές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, κομματάνθρωποι κ.λ.π.) σαν να μην άλλαξε τίποτα. Η κοινωνία εξακολουθεί να απουσιάζει. Εκτός και αν πιστεύουν ότι οι πιο πάνω εκπροσωπούν την κοινωνία. Υπάρχει μόνο ένα εξωτερικό συνεργείο στον περίβολο του κτιρίου, το οποίο καταγράφει όλους εκείνους που έχουν μόνο να πουν το πόσο καλή ήταν η ΕΡΤ. Καμία αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος, την ίδια στιγμή που στην πλατεία Ταξίμ οι Τούρκοι πολίτες ζητούν αλλαγή του καθεστώτος. Αυτή τη στιγμή που ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί την ΕΡΤ, είναι ευκαιρία να θέσει η ελληνική κοινωνία το πρόβλημα έλλειψης δημοκρατίας στην Ελλάδα. 
Φίλοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Πλανάστε αν νομίζετε ότι θα διασωθούν οι θέσεις εργασίας όλων σας ακολουθώντας τα κόμματα του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Ο αγώνας θα πρέπει να προσλάβει χαρακτήρα λαϊκού κινήματος προς την κατεύθυνση εγκαθίδρυσης πραγματικής δημοκρατίας στη χώρα.
Φίλοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ο αγώνας θα πρέπει να αγκαλιστεί από την κοινωνία και να προσλάβει τη μορφή μιας παλλαϊκής εξέγερσης αλλαγής του ίδιου του πολιτικού συστήματος. Δύσκολα θα δοθεί άλλη τέτοια χρυσή ευκαιρία.
Πέτρος  Χασάπης
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...