Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Τραγουδούν «πότε θα κάνει ξαστεριά» στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου

  1
 
 
Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης διεκόπη το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Την ίδια στιγμή χιλιάδες πολίτες βρίσκονται από το απόγευμα έξω από το ραδιομέγαρο στη λεωφόρο Μεσογείων, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Αίσθηση προκάλεσε όταν στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου τραγούδησαν με νόημα «πότε θα κάνει ξαστεριά», στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση.
Το πρώτο «θύμα» ήταν το αναλογικό σήμα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διεκόπη η λειτουργία των πομπών στην Πάρνηθα, για να ακολουθήσει λίγη ώρα μετά το σήμα της ΕΤ3, το σήμα στην Πάτρα, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη. 
Μετά τις 11:10 το βράδυ της Τρίτης το σήμα είχε πλέον χαθεί από τους περισσότερους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς δέκτες ανά την επικράτεια και το πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορούσαν να βλέπουν μόνο οι χρήστες του διαδικτύου και οι συνδρομητές της NOVA και του OTE TV.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν καταγγελίες ότι γίνεται απόπειρα να κοπούν οι τηλεφωνικές γραμμές στο κτίριο της ΕΡΤ προκειμένου να διακοπεί και η μετάδοση μέσω διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...