Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου ζητά ο Β.Καπερνάρος για το ΕΣΡ


Με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο βουλευτής του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Βασίλης Καπερνάρος ζητά να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), τα οποία όπως υποστηρίζει, παρέλειψαν να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια «για τη διασφάλισης της πολιτικής και πολιτιστικής πολυμέρειας και πολυφωνίας
στην κρατική τηλεόραση».
Ειδικότερα, ο βουλευτής στρέφεται κατά του ΕΣΡ επειδή, όπως επισημαίνει, «υποστηρίζει θεσμικά τις προσπάθειες στις οποίες προβαίνει η Νέα Ελληνική Τηλεόραση, να χρησιμοποιεί εργολαβικά την επικοινωνία, παραβιάζοντας κατάφωρα τις συνταγματικές διατάξεις και το σύνολο της νομοθεσίας, που ορίζει τις αρμοδιότητες του».
Μάλιστα, ο Β. Καπερνάρος στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του επισημαίνει πως «οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης απολαμβάνουν του έκνομου προνομίου να μονοπωλούν τις συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών εκπομπών της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης (ΝΕΤ), σε κάθε, δε, περίπτωση, να μετέχουν στις εκπομπές αυτές με ιδιαίτερα μεγάλη συχνότητα».
Αναφέρει δε, ενδεικτικά στην μηνυτήρια αναφορά του πως «ο βουλευτής, με το κόμμα «Νέα Δημοκρατία», κ. Άδωνης Γεωργιάδης, έχει εμφανισθεί σε εκπομπές στην Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ), για το χρονικό διάστημα από τις εκλογές την 17.06.2012 έως και την 13.11.2012, συνολικά έντεκα (11) (!!!) φορές….» ενώ «εκπρόσωποι του κόμματος «ΔΗΜΑΡ», το οποίο στις εθνικές εκλογές της 17.06.2012, έλαβε την έκτη (6η) θέση εκ του συνόλου των επτά (7) κομμάτων, τα οποία και εισήλθαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχουν εμφανισθεί, από τις εθνικές εκλογές της 17.06.2012 μέχρι σήμερα σε εκπομπές στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση περισσότερες από δέκα φορές».
Ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ευθέως εγκαλεί το ΕΣΡ για εξάρτησή του από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, κάτι που συνεπάγεται όπως επισημαίνει, παραβίαση καθήκοντος εκ μέρος των μελών του. Συγκεκριμένα υπογραμμίζει: «Τα πολιτικά κόμματα που έχουν μικρότερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, είναι πλήρως αποκλεισμένα από κάθε προβολή τους στους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς -τηλεοπτικούς σταθμούς ,ιδίως, δε, στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση. Το ΕΣΡ παγιώνοντας, προφανώς, την εξάρτησή του από το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα και την εκτελεστική εξουσία, κυρίως, δε, από τον Υπουργό Τύπου και τις στρατηγικές του, παραβιάζει το καθήκον του να επιδράσει στην πραγματοποίηση της ραδιοτηλεοπτικής επικοινωνίας και του ελεύθερου σχηματισμού γνώμης στη σφαίρα της κοινωνίας και του κράτους. Κυρίως, δε, με την δόλια παράλειψή του να προβεί σε οιαδήποτε ενέργεια, προκειμένου να διαπιστώσει ότι οι απόψεις και οι δραστηριότητές τόσο οι δικές μου, όσο και των λοιπών Βουλευτών του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», δεν προβλήθηκαν ανάλογα από τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...