Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Αποδείξεις: Διπλάσια τα πρόστιμα από το 2013 – Πόσες πρέπει να μαζέψετε


Αποδείξεις: Διπλάσια τα πρόστιμα από το 2013-Πόσες πρέπει να μαζέψετε!!Aκόμη αυστηρότερες γίνονται από το 2013 οι διατάξεις για τη συλλογή αποδείξεων. Η νέα φορολογική κλίμακα, θα προβλέπει μια γενική έκπτωση φόρου που θα φτάνει στα 1950 ευρώ και θα ισχύει για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ωστόσο, για να εξασφαλίζουμε αυτή την έκπτωση θα πρέπει να προσκομίζουμε
(και πάλι) αποδείξεις. Κι αν δεν το κάνουμε; Θα πληρώνουμε διπλάσια πρόστιμα.
Εκτός απροόπτου, η νέα ρύθμιση για τις αποδείξεις θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2013. Τι θα ισχύει;
1.       Το εισόδημα θα πολλαπλασιάζεται με 10% προκειμένου να προκύπτει η αξία των αποδείξεων που θα πρέπει να προσκομίζει ο καθένας μας
2.       Θεσπίζεται νέο πλαφόν εισοδήματος που είναι τα 42.000 ευρώ. Δηλαδή, από τα 42.000 ευρώ και πάνω, δεν θα ζητούνται πρόσθετες αποδείξεις. Αν γίνει η πράξη, προκύπτει ότι το πλαφόν για τις αποδείξεις περιορίζεται στα 10.500 ευρώ από 15.000 ευρώ που είναι σήμερα.
3.       Με το ισχύον καθεστώς, το πρόστιμο για όσους δεν προσκομίσουν αποδείξεις, υπολογίζεται με συντελεστή 10%. Δηλαδή, αν με βάση το εισόδημα προκύπτει ότι πρέπει να προσκομίσει κάποιος αποδείξεις 8000 ευρώ, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και στα 800 ευρώ. Με το νέο καθεστώς, το πρόστιμο θα υπολογίζεται με τον χαμηλότερο συντελεστή της φορολογικής κλίμακας. Ο οποίος είναι 21% σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφορεί. Άρα, και το πρόστιμο επί των αποδείξεων που δεν θα προσκομίζουμε, θα υπολογίζεται με 21%.
Το πόσες ακριβώς αποδείξεις θα πρέπει να συγκεντρώνουμε από το νέο έτος, αλλά και το πρόστιμο που θα «φορτωνόμαστε» αν δεν το κάνουμε, φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα τον οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.
fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...