Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς εμβόλια οι ανασφάλιστοι!



Χωρίς εμβόλια οι ανασφάλιστοι!
Εκτεθειμένη για μια ακόμα φορά η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη! Ύποπτο παρασκήνιο με άρωμα…απευθείας ανάθεσης
Ούτε ένα εμβόλιο δεν υπάρχει σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας ή δημοτικά πολυϊατρεία, παρά τις διαβεβαιώσεις της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη ότι οι ανασφάλιστοι μπορούν να
προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας για τον εμβολιασμό τους!
Και πώς να υπάρξουν άλλωστε, τη στιγμή που ο σχετικός διαγωνισμός του υπουργείου Υγείας, κηρύχθηκε άγονος δύο φορές, αφού οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές και οι προϋποθέσεις για την αγορά τους από το υπουργείο ήταν πραγματικά ασύμφορες για τις φαρμακευτικές που διαθέτουν εμβόλια, με αποτέλεσμα καμία να μην επιδείξει ενδιαφέρον.
Με την κήρυξη όμως του διαγωνισμού ως άγονου για δύο συνεχόμενες φορές, δίνεται η δυνατότητα σύμφωνα με το πρόγραμμα προμηθειών του δημοσίου, να προχωρήσουν σε απ΄ ευθείας αναθέσεις και να προμηθευτούν ότι εμβόλιο… βολεύει!
Οι καθυστερήσεις όμως αυτές, έχουν αφήσει στην τύχη τους, όλους τους ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους, καθώς χωρίς δουλειά δεν έχουν ούτε εισόδημα, αλλά ούτε και ασφαλιστική κάλυψη ώστε να μπορέσουν να προστατευθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους από τις ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό.
Και εκτός από τους κινδύνους που δεν μπορούν να προλάβουν οι ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να προστατευτεί ούτε ο περίγυρός τους, αφού εάν κολλήσουν, θα μεταδώσουν την ασθένεια και στον κύκλο τους… Η παντελής έλλειψη εμβολίων επιβεβαιώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), ο οποίος έκανε δειγματοληπτική έρευνα μετά τις σχετικές δηλώσεις της υφυπουργού. Και η ενημέρωση που πήρε ο ΙΣΑ, ήταν ότι δεν υπάρχει πουθενά, ούτε ένα εμβόλιο, αφήνοντας έτσι να δημιουργούνται κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία, αλλά ταυτόχρονα μένουν ακάλυπτοι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι και τα παιδιά τους, που δεν έχουν πλέον πρόσβαση στον εμβολιασμό.
Ο ΙΣΑ σε σχετική ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι η εμμονή της Υφυπουργού Υγείας να παραπλανεί την κοινή γνώμη προκαλεί ερωτηματικά, αφού ισχυρίζεται την επάρκεια εμβολίων για ανασφάλιστους πολίτες σε δήμους, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, τη στιγμή που ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, δήμαρχοι, Κέντρα Υγείας και πολίτες, καταγγέλλουν την έλλειψη εμβολίων.
Μάλιστα, ο ΙΣΑ, κάλεσε την υφυπουργό να προσδιορίσει συγκεκριμένα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις δημοτικές δομές που διαθέτουν εμβόλια για ανασφάλιστους και να ενημερώσει το Σύλλογο για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Καταλήγοντας ο ΙΣΑ, υπογράμμισε ότι «η δημόσια Υγεία αποτελεί σοβαρή υπόθεση και δεν προσφέρεται για ευκαιριακή επικοινωνιακή πολιτική» και προειδοποίησε ότι αν η υφυπουργός δεν απαντήσει άμεσα, «η εν λόγω επιστολή θα αποσταλεί προς τους αρχηγούς των κομμάτων για τη σχετική τους ενημέρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...