Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Εξέγερση και όχι εμφύλιο, βλέπουν οι Financial Times!!!

 

Έντονες κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα λιτότητας, προβλέπουν σε άρθρο τους με τίτλο «Εξέγερση εν όψει» οι γερμανικοί Financial Times.
«Τα πνεύματα είναι οξυμένα και κάθε πακέτο λιτότητας σπρώχνει τους Έλληνες σε μεγαλύτερη απελπισία», γράφει ο συντάκτης, αναφερόμενος σε συνομιλίες του με διαδηλωτές έξω από τη Βουλή
την Τετάρτη, αλλά και σε όσα διαδραματίστηκαν εντός του Κοινοβουλίου.
«Αλλά, την επόμενη χρονιά, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ανεξάρτητοι παρατηρητές κάνουν λόγο για κίνδυνο εξέγερσης», προσθέτει ο... αρθρογράφος.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι τα νέα μέτρα ψηφίστηκαν με ισχνή πλειοψηφία 153 βουλευτών και εν μέσω διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Για πρώτη φορά -και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- εμφανίζεται ένα δημοσίευμα που αναφέρεται στην σκληρή πραγματικότητα που θα βιώσει η Ελλάδα, οι πολιτικοί της και οι Έλληνες πολίτες. Η αναφορά για τα σκληρά μέτρα που θα ωθήσουν τον Ελληνικό λαό σε μία εξέγερση, είναι σαφής και αξιοσημείωτο είναι πως δεν γίνεται λόγος για… εμφύλιο(!), όπως συνηθίζουν να γράφουν ξένοι και Έλληνες αρθρογράφοι σημαντικών ΜΜΕ του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου.
Η αναφορά, λοιπόν, σε εξέγερση, σηματοδοτεί τόσο την μαζικότητα και την ποιότητα αυτής της αντίδρασης του Ελληνικού λαού, όσο και τους πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να εμφανισθούν (μετά από μακρά περίοδο αναμονής) μέσα από μία εξέγερση, προκειμένου να την καταστρέψουν, να την ποδηγετήσουν και να την στρέψουν προς μία κατεύθυνση αλλαγής προσώπων αλλά όχι πολιτικής…
Η εξέγερση, σαν πράξη, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πως θα συμβεί. Οι ειδικοί την προσδιορίζουν πλέον μέσα στην Άνοιξη του 2013, αφού τότε θα έχει εφαρμοσθεί ήδη η λαίλαπα των μέτρων που αποφάσισε και νομοθέτησε ο κ. Βενιζέλος τον Φεβρουάριο του 2012 και άρχισαν τώρα να εφαρμόζονται, ενώ την Άνοιξη θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που αποφάσισε και νομοθέτησε η κυβέρνηση Σαμαρά στις αρχές του Νοέμβρη του 2012. Μάλιστα, εάν η εξέγερση δεν συμβεί μέσα στον χειμώνα (πολύ πιθανό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών) και καθυστερήσει, τότε θα εμπεριέχει χαρακτηριστικά αγριότητας εκ μέρους των εξεγερμένων, αφού η εξαθλίωση θα είναι πλέον κανόνας για την πλειονότητα του λαού, ενώ η σωρευμένη οργή θα απειλεί ευθέως κρατικούς λειτουργούς και, κυρίως, όλους τους πολιτικούς.
Ναι, η εξέγερση θα συμβεί, ως νομοτελειακός κανόνας. Όμως, εάν μέχρι τότε δεν καταστεί δυνατόν να δημιουργηθεί μία ικανή ομάδα πολιτών που θα αναλάβει την διαχείριση της εξέγερσης, αλλά κυρίως, την διαχείριση της χώρας την αμέσως επόμενη ημέρα του “μεγάλου χαμού”, τότε ως νομοτελειακό αποτέλεσμα θα είναι η απόλυτη κατάρρευση της Ελλάδας. Επειδή γνωρίζουμε τι υπάρχει στο πολιτικό προσκήνιο, εντός και εκτός Βουλής, αλλά επειδή γνωρίζουμε και τι ετοιμάζεται στο παρασκήνιο, μακριά από κόμματα, μυστικές υπηρεσίες και άλλα φληναφήματα που εργάζονται πυρετωδώς για την συνέχιση του σημερινού εκτρωματικού πολιτικού καθεστώτος, θεωρούμε σχεδόν βέβαιο πως η επερχόμενη καλοσχεδιασμένη ισοπέδωση της Ελληνικής κοινωνίας, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για εξελίξεις που οι “διαμορφωτές κοινής γνώμης” δεν έχουν καταγεγραμμένες στα εγχειρίδια χρήσης που τους παρέδωσαν οι εργοδότες τους.
Αναγνώστης
ΥΓ:Να σημειωθεί πως ο συντάκτης δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, πέρα από την σύντομη ολική κατάρρευση της παρούσας κυβέρνησης, λόγω συνθηκών που δεν θα έχουν σχέση με τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση Σαμαρά λειτουργεί και θα λειτουργήσει όπως ακριβώς και η κυβέρνηση Τσολάκογλου, εκτελώντας εντολές, νομοθετώντας και καταργώντας -επί της ουσίας- την χώρα. Αυτή ακριβώς η στάση της (δηλαδή η εθνική ανυπαρξία και η ολική ανικανότητά της) θα λειτουργήσει ως επικρουστήρας των εξελίξεων που θα φέρουν την δικαίωση (και όχι απαραίτητα την εξέγερση) της χώρας.
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...