Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

LIBERATION: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ...


Τα αρνητικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας κάνουν την επανεμφάνισή τους στην εφημερίδα Liberation. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε αναταραχή γιατί ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κυβερνήσει και ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να αναλάβει» γράφει η εφημερίδα και αναφέρει τα προβλήματα υγείας που γνωρίζουμε.
Στη συνέχεια η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται στα τρία ατυχήματα της χώρας: Στην χειρουργική επέμβαση του πρωθυπουργού, στην αποχώρηση Ράπανου από την κυβέρνηση και στην γκάφα της εκπροσώπησης της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. «Θα τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας ο 83χρονος Κάρολος Παπούλιας που εκτελεί εντελώς τιμητικά χρέη Προέδρου της Δημοκρατίας» αναφέρει το δημοσίευμα.



«Η νέα κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» είχε αναγγείλει ότι θα έδινε «μεγάλη μάχη» στη Σύνοδο Κορυφής των 27 χωρών μελών της ΕΕ για να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα λιτότητας που υφίσταται εις αντάλλαγμα της μεγάλης οικονομικής βοήθειας που δέχεται» υπογραμμίζει, όχι χωρίς ειρωνεία, η Liberation.


Η εφημερίδα κάνει αναφορά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σε δηλώσεις του ότι η Ελλάδα έχασε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων καθώς και ότι πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που της έχουν επιβληθεί.


«Μια δραματική εβδομάδα με την Ελλάδα στο νοσοκομείο» γράφει η εφημερίδα, χρησιμοποιώντας τίτλο από την εφημερίδα Τα Νέα και τονίζει ότι ο Βασίλης Ράπανος παραιτήθηκε για λόγους υγείας αλλά και για πολιτικούς λόγους, χωρίς να διευκρινίζει ποιοι είναι αυτοί.


«Η Ελλάδα ζητάει διορία δυο επιπλέον χρόνια για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Ζητάει επίσης πάγωμα των απολύσεων στο δημόσιο την ώρα που το Μνημόνιο προβλέπει ότι 150.000 άτομα πρέπει να απολυθούν ως το 2015» γράφει η εφημερίδα και αναφέρει εκ νέου στην αποκάλυψη που έκανε το Βήμα ότι 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι προσλήφθηκαν το 2010 και το 2011, παραβιάζοντας τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Ελλάδα.


«Μετά από δυο μήνες κυβερνητικής αστάθειας, εξαιτίας λαθών των πολιτικών ηγεσιών, η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στο χείλος της στάσης πληρωμών αφού όλοι οι μακροοικονομικοί στόχοι του Μνημονίου απέτυχαν. Μια ενδεχόμενη επιμήκυνση του προγράμματος λιτότητας ως το 2015 θα απαιτούσε ένα νέο δάνειο 20 δισ. ευρώ αφού η Ελλάδα θα είναι ακόμη ανίκανη να επιστρέψει στις αγορές για να δανειστεί» καταλήγει το δηλητηριώδες δημοσίευμα της Liberation.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...