Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γιατί μας μισούν οι Βορειοευρωπαίοι;

  By Tyler

Γιατί μας μισούν οι Βορειοευρωπαίοι; By Tyler
Ας κάνουμε μια ρεαλιστική υπόθεση.


Έχεις γεννηθεί, και κατά πάσα πιθανότητα συνεχίζεις τη ζωή σου, σε ένα μέρος που βρέχει 300 μέρες το χρόνο, 200 από τις οποίες για να αντιμετωπίσεις το κρύο των -25 βαθμών Κελσίου, είσαι αναγκασμένος να φοράς ισοθερμικά που φοράνε ορειβάτες στις Άλπεις. Μπορεί να ακούγεται απλό για εμάς, αλλά δεν είναι καθόλου. Είναι η κόλαση του Matrix. Και ζεις εκεί σχεδόν για πάντα.

Tip:(Θυμηθείτε ενάντια σε ποιους μάχονται οι ήρωες της Σκανδιναβικής Μυθολογίας)

Επειδή 
είναι κόλαση λοιπόν και επειδή ο αρχιτέκτονας του Matrix, επιθυμεί να κρατήσει κάποια σχετική ισορροπία, το καλό με σένα είναι ότι πληρώνεσαι αρκετά καλά. Αυτό σου δίνει την άνεση να φύγεις για κάποιες μέρες από αυτό το απαίσιο μέρος και να επισκεφτείς τις χώρες του Νότου, Also Known As: P.I.G.S.

"Καλώς ήρθες στον Παράδεισο, αγαπητέ ορεσίβιε επισκέπτη, τι κρίμα που το ταξίδι σου θα κρατήσει μόνο λίγες ημέρες."


Φτάνοντας πχ στην Ελλάδα, βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν την ίδια δουλειά με σένα, πληρώνονται με λιγότερα χρήματα, αλλά... ζούνε πολύ καλύτερα.. Αυτό που για σένα είναι διάλειμμα, για τον Έλληνα είναι καθημερινότητα. Αυτό που εσύ ονειρεύεσαι, ο Έλληνας το ζει. Αυτό που εσύ θα ήθελες, ο Έλληνας το έχει. Πάντα το είχε και πάντα θα το έχει. Κρίμα; Μας μισείς το ξέρω.


Φυσικά δε φταίνε αυτοί και στην πραγματικότητα η σωστή λέξη δεν είναι το μίσος, αλλά η ζήλια. Αλλά είναι απολύτως λογικό. Είναι κάτι αντίστοιχο με το να κερδίσει μια μεγάλη κληρονομιά, ένας γνωστός σου που θεωρείς εντελώς ανεπρόκοπο. Θα πάρει καινούριο αυτοκίνητο, θα μπει στο καινούριο του σπίτι, και μπορεί κάποια στιγμή, να έρθετε face to face και τότε να έχεις αυτό το ηλίθιο χαμόγελο όταν τους λες "πω ρε συ, μπράβο, τέλειο το σπίτι". Το ξέρετε αυτό το ηλίθιο χαμόγελο, είναι αυτό που έχουν οι Βόρειοι τουρίστες φίλοι μας με τα εγκαύματα από τον ήλιο και τα πέδιλα όταν σας ρωτάνε σε ποια παραλία να πάνε, τη στιγμή που εσείς είστε κατάμαυροι και σαν να ετοιμάζεστε για καλοκαιρινή φωτογράφιση σε beach bar.

Αντιπροσωπευτικότατο παράδειγμα, ο Ρόουαν Άτκινσον στο Mr. Beans Holiday


Ιδού η σκηνή που ο συμπαθής Βρετανός ανακαλύπτει τον επίγεια παράδεισο σε μια παραλία στις Κάννες...

RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...