Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

H MEΡΚΕΛ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ


O Kάρολος Παπούλιας θα είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 28 και 29 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργου

Η νομική υπηρεσία των Βρυξελλών εξέφρασε αντιρρήσεις ως προς την εκπροσώπηση της χώρας από τον υπουργό Eξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο καθώς η σύνοδος πραγματοποιείται σε επίπεδο αρχηγών κρατών.


Έτσι, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της ελληνικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο κ. Παπούλιας, ενώ ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου, θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα αποτελείται από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες, δεν θα μεταβούν τελικά οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή, κατά την διάρκεια της οποίας συνομίλησαν με τον πρωθυπουργό σε ανοιχτή τηλεφωνική ακρόαση.

Επίσης, το πρωί εξάλλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, ενόψει της Συνόδου Κορυφής.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...