Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αθήνα: Προσβλητικές εξαλλοσύνες των Σκοπίων τα περί γενοκτονίας


Για «προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Νίκολα Γκρούεφσκι περί «πολιτικής γενοκτονίας» κατά της ΠΓΔΜ από την πλευρά της Ελλάδας. Τέτοιου...





είδους δηλώσεις, υπογραμμίζει ο κ. Δελαβέκουρας, υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις και τροφοδοτούν τη συστηματική αρνητική προπαγάνδα της κυβέρνησης των Σκοπίων σε βάρος της χώρας μας.

Αναλυτικά δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ:
«Διαχρονική και σταθερή επιθυμία της Ελλάδας είναι η ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέσα από διαπραγματεύσεις, όπως ορίζουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης θα απελευθερώσει το δυναμικό των διμερών μας σχέσεων και θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γειτονικής χώρας.

»Αυτονόητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας.

»Οι προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων, και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης στην Ελλάδα, ασφαλώς δεν αποτελούν καλό σύμβουλο για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος προς επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης. Το αντίθετο, υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις και τροφοδοτούν τη συστηματική αρνητική κυβερνητική προπαγάνδα που έχει ως στόχο να στρέψει την κοινή γνώμη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εναντίον της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...