Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Ιταλία και Ισπανία δεν αύξησαν το χρέος τους ενώ της Ελλάδας της το αύξησανΑπό zcode.info
Σας βλέπω χαρούμενους σήμερα μερικούς. Σας ακούω να κραυγάζετε, ότι η Ισπανία και η Ιταλία νίκησαν δύο φορές τη κ.Μέρκελ, μια στο γήπεδο και μια στη συνάντηση. Tι αφελείς που είστε μερικοί.
Καταρχήν δεν δόθηκε ούτε ένα δίς ευρώ για την ανάπτυξη. Το σχετικό πακέτο το φρενάρισαν η Ιταλία και η Ισπανία. Η Ελλάδα ήταν ουσιαστικά απούσα στις συζητήσεις.
Ας έρθουμε τώρα στα πιό σημαντικά, Αποφασίστηκε η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
της ευρωζώνης από τους μηχανισμούς στήριξης. Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στη δημιουργία μίας ενιαίας εποπτικής αρχής για τις τράπεζες της ευρωζώνης στην οποία θα συμμετάσχει και η ΕΚΤ και στην οποία θα έχουν πρόσβαση και χώρες που δεν υπόκεινται σε προγράμματα.
Αυτό για την Ιταλία και την Ισπανία έχει το νόημα, ότι δεν θα χρειασθούν μνημόνια ούτε θα πάρουν δάνεια απο κάποιο μηχανισμό στήριξης αυξάνοντας το χρέος τους για να κάνουν με αυτά ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους. Αυτό όμως δεν έγινε με την Ελλάδα.
Το ένα ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα υπέστη επί δύο χρόνια τέτοια κακοποίηση απο την Ευρωζώνη; Mόνο για να γίνουν τα ιδιωτικά δάνεια κρατικά; Για να λειτουργήσουν τα CDS; Για να μη βγεί η χώρα ποτέ στις αγορές; Για να ξεπουλήσει τα πάντα;
To δεύτερο ερώτημα είναι πώς θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση των απόντων… στο μέλλον αυτή την απόφαση της συνόδου των ηγετών της ευρωζώνης υπέρ των ελληνικών συμφερόντων; Δεν είναι αρκετό ότι η χώρα δανείζεται απο την ΕΚΤ με τα υψηλότερα επιτόκια, αν και η ασθενέστερη;
ΥΓ. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι ο κ.Αβραμόπουλος άρχισε τις παραγγελίες όπλων στη Γερμανία. Συνετός και εργατικός…! Για ΑΟΖ σφυρίχτε μου κλέφτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...