Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

«Νεκροθάφτης του ευρώ η Μέρκελ – Σόιμπλε και Ρέσλερ κουβαλούν το φέρετρο!»


Η Άνγκελα Μέρκελ ηττήθηκε, για πρώτη φορά, σε Σύνοδο Κορυφής. Και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον γερμανικό Τύπο. Η καγκελάριος τα… ακούει για άλλη μια φορά.
Την πιο σκληρή στάση προς την καγκελάριο ασκεί η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου, που γράφει πως η Μέρκελ να περάσει στην ιστορία ως νεκροθάφτης του ευρώ.

«Η Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει καλές πιθανότητες να περάσει στην ιστορία ως νεκροθάφτης του ευρώ, με τους υπουργούς της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Φίλιπ Ρέσλερ να κουβαλούν το φέρετρο. Ενόσω η διάλυση της νομισματικής ένωσης γίνεται όλο και πιο πιθανή, η γερμανική κυβέρνηση μπλοκάρει κάθε πρόταση που θα μπορούσε να την αποτρέψει», γράφει η εφημερίδα.
«Ιταλία και Ισπανία νικούν στο διαπραγματευτικό πόκερ» αποφαίνεται το περιοδικό Spiegel. «Όπως στο ποδόσφαιρο, έτσι και στη Σύνοδο Κορυφής. Η Ιταλία κατάφερε μετά από μία μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες να επιβληθεί σε βασικά σημεία. Η καγκελάριος Μέρκελ έκανε πίσω. Οι μεσογειακές χώρες της κρίσης μπορούν να ελπίζουν τώρα σε βοήθεια χωρίς αυστηρούς όρους λιτότητας. Ο πρωθυπουργός Μόντι πανηγυρίζει μία ‘διπλή νίκη’».
Παρόμοια εκτίμηση και από την ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit, η οποία σημειώνει αναφερόμενη στην Ιταλία και την Ισπανία: «Οι χώρες της κρίσης επαναστατούν στη Σύνοδο Κορυφής. Θέλουν οι προσπάθειές τους επιτέλους να επιβραβευτούν».
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...