Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Χρυσές οι γεωτρήσεις για τον αντίδημαρχο με τα «μαύρα» τρια εκατομμύρια


Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκε χθες, Τετάρτη ο αντιδήμαρχος δήμου σε… πόλη της Φθιώτιδας ο οποίος όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν έτρωγε με χρυσά κουτάλια… Μέσα σε μόλις τρία χρόνια κατάφερε να αυξήσει τις καταθέσεις τουστην τράπεζα κατά 2.830.000 ευρώ, χωρίς βεβαίως να δηλώνει αντίστοιχα εισοδήματα στην Εφορία….
 

Το ΣΔΟΕ άρχισε να ψάχνει την υπόθεση στα τέλη του περασμένου έτους έπειτα από καταγγελίες. Αρχικά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι ο αντιδήμαρχος μέσω επιχείρησης με αρδευτικά μηχανήματα που διατηρούσε καθώς και της αμοιβής του για τις υπηρεσίες του στον δήμο, είχε ένα καλό ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 40.000 ευρώ, το οποίο ως συνεπής φορολογούμενος δήλωνε στην Εφορία. Όταν όμως άνοιξαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και βρέθηκαν κάτι λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ, δεν μπόρεσε να δώσει εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων.
«Πρέπει να έχει αρδεύσει όλη τη Φθιώτιδα», σχολιάζει στέλεχος του ΣΔΟΕ στα «Νέα».
Στον δήμο έχει εκλεγεί δύο συνεχόμενες τετραετίες. Οι τραπεζικές του καταθέσεις όμως αυγάτισαν απότομα και οι φήμες στον δήμο άρχισαν να οργιάζουν. Οι φήμες πέρυσι έγιναν καταγγελίες και αυτές με τη σειρά τους προκάλεσαν εισαγγελική παραγγελία στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Ο αντιδήμαρχος ήταν ένας από τη λίστα των 500 πολιτικών προσώπων (πρώην υπουργοί, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι και σύμβουλοι αυτών) για τους οποίους έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Είναι η πρώτη υπόθεση από τη λίστα των 500 που «δένει» το ΣΔΟΕ.
dimotikosafari.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...