Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Αμαρουσίου. Μέλη της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν τον Πέτρο Ευθυμίου. Τι κατήγγειλε ο βουλευτής


Eπίθεση χρυσαυγιτών στον Πέτρο Ευθυμίου από babisflou

Ένα περιστατικό που προκαλεί έντονη ανησυχία στα επιτελεία των κομμάτων, σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μαρούσι. Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να τον λιντσάρουν, όταν αντιλήφθηκαν την
παρουσία του.
Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή, ο ίδιος βρισκόταν σε καφετέρια στην πλατεία του Αμαρουσίου, όπου συζητούσε με ψηφοφόρους.
Στην περιοχή βρίσκονταν και 50 μέλη της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν φυλλάδια. Όταν τον είδαν άρχισαν να βρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα όπως "αλήτες προδότες πολιτικοί" και "κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες".
Όπως είπε ο βουλευτής, τον προπηλάκισαν και τον απείλησαν, ενώ άρχισαν να πετάνε και αντικείμενα, προς τον ίδιο και όσους βρίσκονταν εκεί χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί.
Την καταγγελία επιβεβαίωσε και η ΕΛΑΣ, ενώ ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Γεννηματά: "Να αντισταθούμε όλοι μαζί"
Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προστατέψουν τη δημοκρατία.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν "θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο" και επιβράβευση όσων πιστεύουν στη βία.
Ολόκληρη η δήλωση Γεννηματά
"Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ επέλεξαν την 21η Απριλίου προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου.
Η θρασύτητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.
Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...