Υπό τον φόβο των αποδοκιμασιών και των επεισοδίων οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων δεν επισκέφθηκαν στρατόπεδα για να ανταλλάξουν… πασχαλινές ευχές με τους στρατιώτες.
Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος τήρησε την παράδοση και επισκέφθηκε την 2η μονάδα καταδρομών στην Νάουσα, οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για πρώτη φορά και
μάλιστα σε προεκλογική περίοδο απέφυγαν να επισκεφθούν στρατόπεδα και να τσουγκρίσουν κόκκινα αυγά με τους στρατιώτες.
Υπό τον φόβο των αποδοκιμασιών και των επιθέσεων που δέχονται οι πολιτικοί το τελευταίο διάστημα οι επικοινωνιολόγοι των δύο επιτελείων πρότειναν σε Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά να μην συνεχίσουν φέτος την παράδοση των στρατοπέδων.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι λόγο της κρίσης έχουν σταματήσει τα πασχαλινά γλέντια από πέρσι στα στρατόπεδα. Ωστόσο τέτοια ημέρα πέρσι ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε επισκεφθεί το στρατόπεδο στην Τρίπολη.
Εκείνο που φοβήθηκαν περισσότερο ήταν η αντίδραση που μπορεί να είχαν οι γονείς των φαντάρων αλλά και οι ενδεχόμενες συγκεντρώσεις των πολιτών έξω από τα στρατόπεδα.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωνε την τελευταία στιγμή τους διαπιστευμένους συντάκτες για το που θα παρακολουθήσει την περιφορά του επιταφίου και την Αναστάσιμη ακολουθία, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να περάσει αυτές τις ημέρες σε γνωστά και σίγουρα λημέρια.
Ο Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε την περσινή πεπατημένη. Πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Πύλο για τον επιτάφιο και Ανάσταση έκανε στο Ναύπλιο από το οποίο κατάγεται η σύζυγός του Γεωργία.
Οι κινήσεις τους φανερώνουν τον πανικό που τους έχει καταβάλει! Πλέον έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος δε μασάει κουτόχορτο και δεν μπορούν να τον παραμυθιάζουν με τα ψεύτικα – ξύλινα λόγια τους!
Όπου πηγαίνουν θα τρέμουν και τον ίσκιο τους…
http://www.prionokordela.gr