Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Εισαγγελική έρευνα για τα χρέη του Ομίλου Μυτιληναίου

Εισαγγελική έρευνα για τα χρέη του Ομίλου ΜυτιληναίουΣτο στόχαστρο του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τίθενται οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στα χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ του ομίλου Μυτιληναίου στη ΔΕΗ και στη ΔΕΠΑ.
Επιπλέον ο κ. Πεπόνης έδωσε εντολή να διερευνηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε και η υπόθεση της επιδότησης που πήρε ο ίδιος ο όμιλος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους
15 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής. Επιδότηση την οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, θα έπρεπε να επιστρέψει από το 2008 αλλά δεν το έπραξε.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Ισοτιμία αλλά και ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha η οφειλή της εταιρείας «Αλουμίνιο της Ελλάδος» (θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος) έχει φτάσει στα 107 εκατομμύρια ευρώ που μαζί με τους τόκους αγγίζει τα 110 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα ανατέθηκε στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη.
Το διερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος από κρατικούς υπαλλήλους της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ οι οποίοι σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν εισέπραξαν τα οφειλόμενα.
ΠΗΓΗ: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...