Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΕΞΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ


Έξι συλλήψεις υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας έγιναν σήμερα καθώς κατηγορούνται για υπεξαίρεση και ψευδείς βεβαιώσεις. Η οικονομική αστυνομία σε συνεργασία με την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διαπίστωσε πως στους τραπεζικούς λογαριασμούς...
των έξι γυναικών που συνελήφθησαν υπήρχαν μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται.

Σε κατ’ οίκον έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των συλληφθέντων βρήκαν μέχρι και μετρητά μέσα σε χαρτόκουτα ενώ ζούσαν μέσα στην χλιδή με σπίτια που είχαν πισίνες και λιμουζίνες για να μετακινούνται…

Οι συλληφθέντες φρόντιζαν να δίνουν επιδόματα σε μη ασφαλισμένους ή μη δικαιούχους, παίρνοντας ταρίφα και ζημιώνοντας το ίδρυμα πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ορισμένοι από τους «ασθενείς» που συνεργάζονταν με το κύκλωμα φέρονται σύμφωνα με το Έθνος να έχουν παραδεχθεί στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ: «Προ μεγάλου χρονικού διαστήματος δεχθήκαμε τηλεφώνημα από υπαλλήλους του ΙΚΑ στην Καλλιθέα, οι οποίοι μας ρώτησαν αν θα θέλαμε να βγάζουμε ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα, αν θέλουμε να έχουμε ένα καλό χαρτζιλίκι. Μας πρότειναν, λοιπόν, να εμφανιζόμαστε ως ασθενείς νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία ή να ζητάμε άλλες ιατρικές υπηρεσίες. Αυτοί θα εξέδιδαν τις σχετικές βεβαιώσεις και θα προχωρούσαν στις σχετικές καταγραφές στα βιβλιάριά μας».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απάτες σε βάρος ασφαλιστικού ταμείου και ίσως μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις που έχει χειρισθεί η νεοσύστατη υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...