Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αθώες Μαγδαληνές

Αντώνης Δελλατόλας
γράφει ο Αντώνης Δελλατόλας


Βρε καλώς τα παιδιά! Αρχίζουν ένας ένας και εμφανίζονται οι επικριτές του μνημονίου. Ποιος τους πιστεύει; Ποιους θέλουν να πείσουν;
Γιατί - έστω και τώρα- βγαίνουν σαν τις αθώες Μαγδαληνές, να μας πουν, ότι το μνημόνιο ήταν λάθος και πως μας σπρώχνει ολοένα περισσότερο στον γκρεμό;
Καταρχήν να τους κατατάξουμε στις εξής κατηγόριες;

Οι δημοσιογράφοι, που στήριξαν τις επιλογές Παπανδρέου-Παπακωσταντίνου, άκριτα, λέγοντας τότε ότι οι επιλογές τους ήταν μονόδρομος, δεν δεχόταν ότι δεν διαπραγματεύτηκαν με την τρόικα και επέκριναν-σχεδόν λοιδορούσαν- όσους μιλούσαν για άνευ όρων παράδοση στους πιστωτές και στους κερδοσκόπους.
Τώρα, έχουν κάνει κολωτούμπες πιο εντυπωσιακές, από αυτές του... μπλοφαδορου Καρατζαφέρη!
Οι διάφοροι βουλευτές- κυρίως του ΠΑΣΟΚ- που έκαναν την πάπια, έλεγαν ότι ψηφίζουν για την σωτηρία της χώρας, δεν ασκούσαν κριτική σε όσα ανερυθρίαστα έλεγε εκείνος ο μοιραίος για την χώρα Παπακωσταντίνου και τώρα ανακάλυψαν τα λάθη και τις "κόκκινες γραμμές", με στόχο να γλιτώσουν την εκλογική κατάρρευση που επέρχεται.
Στην τελευταία κατηγορία, διάφοροι επιχειρηματίες, μεγαλόσχημοι και μη, που μιλούσαν τότε για την ανάγκη να δώσουμε και ότι... πολύτιμο έχουμε στους πιστωτές, γιατί έτσι λειτουργεί η παγκόσμια αγορά! Τώρα, ανακάλυψαν τις διαπραγματεύσεις, το κούρεμα, τις αντιστάσεις, να δούμε τον δρόμο της ανάπτυξης και διάφορα τέτοια.
Υποκριτές, φαρισαίοι, να μπουν μπροστά σε μια πορεία ανάπτυξης της χώρας .
Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Έχουν και παραέχουν. Να μην ξεχνάμε, τι λέει και πότε ο καθένας. Και να εισπράξουμε από τον κόσμο το "κόστος".
Οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες.
Οι πολίτες, ξέρουν, πως, πόσο και πότε θα χρεώσουν τον καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...