Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κυριακή 22/1/2012 : Ημέρα κοινωνικής αλληλεγγύης!


Κυριακή: Ημέρα κοινωνικής αλληλεγγύης!Tην Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 από της 12μμ έως τις 4μμ στην Πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αδύναμους συμπολίτες μας από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος αυτή την Κυριακή θα λειτουργήσει:
1. Το Υπαίθριο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την Ομάδα Υγείας
2. Συσσίτιο για άπορους & άστεγους. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φέρουν έτοιμο φαγητό σε μικρά μπολ ώστε να βοηθηθεί ή διανομή τους. Επιπλέον μπορείτε να προσφέρετε μικρούς φυσικούς
χυμούς συσκευασία 250 ml, άδεια πλαστικά μπολ του μισού κιλού, πλαστικά κουτάλια και πηρούνια, καθώς και συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας (πχ ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, γάλατα, πελτές κλπ).
3. Συλλογή ειδών για άστεγους. Ταυτόχρονα θα γίνεται και διανομή σε άστεγους/άπορους που εμφανίζονται.
Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σαν στόχο έχει την μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης στο μητροπολιτικό κέντρο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αναδεικνύοντας ότι στην εποχή του μνημονίου και της κρίσης κανείς δεν είναι μόνος του.
Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν άτομα από ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών. Αναγνωρίζουμε ότι η φιλανθρωπία από μόνη της δεν είναι αρκετή εφόσον δεν εστιάζει στην εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην ανισότητα και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Σε μια εποχή που η αδιαφορία εξουσιάζει, ας γίνουμε εμείς οι απλοί πολίτες, το αντίπαλο δέος απελευθερώνοντας την αλληλεγγύη ως βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής. Καλούμε όλους του πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή και τις υπόλοιπες δράσεις που θα επακολουθήσουν.
Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...