Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Γερμανία: Θετική μεταστροφή του κλίματος για την Ελλάδα


Μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας στη γερμανική κοινή γνώμη φανερώνει μια νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα ο γερμανικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός ARD.

Γερμανία: Θετική μεταστροφή του κλίματος για την Ελλάδα
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των ερωτηθέντων που πιστεύει ότι η ευρωζώνη πρέπει να πάψει να επιδιώκει τη σταθεροποίηση του ευρώ, βοηθώντας την Ελλάδα, έχει πέσει στο 46% από το 53% που βρισκόταν τον Οκτώβριο.
Το ίδιο διάστημα οι υπέρμαχοι της στήριξης της Ελλάδας αυξήθηκαν από το 42% στο 46%.

Η τάση αυτή αποτυπώνεται και στα ποσοστά στήριξης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Όσο επιδεινώνεται η κρίση, απειλώντας και την ευημερία της Γερμανίας, όλο και περισσότεροι Γερμανοί πείθονται από τη Γερμανίδα καγκελάριο που στηρίζει την Ελλάδα υπό τον όρο ότι θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, εάν διεξάγονταν εκλογές την Κυριακή, το 36% των ψηφοφόρων θα υποστήριζε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Μέρκελ, σε σχέση με 35% σε αντίστοιχη δημοσκόπηση την προηγούμενη εβδομάδα. Η δημοτικότητα των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών (SPD) υποχώρησε κατά μία μονάδα, στο 29%, το ίδιο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...