Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτα πράγματα γίνονται σε αυτή τη χώρα.


Δημόσιο πρόσωπο κατονομάζουν οι Πεπόνης-Μουζακίτης στο θέμα των «παρενοχλήσεων»
Η υπόθεση των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου), η λίστα φοροφυγάδων του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, αλλά και η υπόθεση τράπεζας στην οποία εμπλέκεται δημόσιο πρόσωπο είναι οι τρεις υπόθεσεις στις οποίες αναφέρθηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρ.Πεπόνης και ..
Σπ.Μουζακίτης, βάσει της αναφοράς που υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής.


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο «Βήμα», ο κ. Μακρής αναφέρει στο πόρισμά του: «Ο Γρηγόρης Πεπόνης αναφέρει ότι στις 30 Νοεμβρίου 2011 τον επισκέφθηκε στο γραφείο του γνωστό και έγκριτο δημόσιο πρόσωπο (δημοσιογράφος) και τον πληροφόρησε ότι γνωστός μεγαλοοικονομικός παράγοντας του εξέφρασε απειλές για το πρόσωπό του εξ αιτίας του ότι εκκρεμεί στα χέρια του συγκεκριμένη προκαταρκτική εξέταση…».


» Η σύσταση του δημοσιογράφου, σύμφωνα με το πόρισμα Μακρή, προχώρησε ακόμα περισσότερο, αφού ο δημοσιογράφος φέρεται να είπε ότι «ο διοικητικής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ ήταν δικός του άνθρωπος (σ.σ. του επιχειρηματία) και παρακολουθούσε τις κινήσεις του κατά πόδας».


Το περιστατικό αυτό το θεώρησε σοβαρό. Το ανακοίνωσε στους προϊσταμένους του και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ προς λήψη μέτρων για την προσωπική του ασφάλεια κατά τη διεξαγωγή της υπηρεσιακής του αποστολής.


Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ταυτότητα του συναδέλφου τους που φέρεται να μετέφερε τη σύσταση ή τις απειλές ο κ. Μακρής δήλωσε άγνοια, ενώ εκτίμησε ότι ο επιχειρηματίας είναι τραπεζίτης.


Για τα CDS και τη λίστα των φοροφυγάδων, αναφέρει ο κ. Πεπόνης ότι το τελευταίο δεκαήμερο του 2011 και ενώ βρισκόταν με τον συνάδελφό του στο γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν.Παντελή, επόπτη τους, τους επισκέφθηκε συνταξιούχος αρεοπαγίτης και τους ζητούσε πληροφορίες για την πορεία της διεξαγόμενης εξέτασης.


Η σύσταση για σύντομη ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για τα CDS που έγινε σύμφωνα με τους καταγγέλοντες αντιεισαγγελείς από τον υπουργό δικαιοσύνης τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον αντιεισαγγελέα και επόπτη τους βρίσκεται σύμφωνα με το πόρισμα Μακρή στα πλαίσια των καθηκόντων τους.


Η συμβουλή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τον κ. Πεπόνη ότι θα ήταν καλύτερα να πάρει στα χέρια του την λίστα των μεγαλο οφειλετών του δημοσίου και μετά να παραγγείλει την προκαταρτική εξέταση είναι επίσης στα πλαίσια της εποπτείας που ασκεί.


Όσο για την καταγγελία για τον δημοσιογράφο, σύμφωνα με τον κ. Μακρή, έπρεπε να υποβληθεί έγκληση κατά του επιχειρηματία ή του δημοσιογράφου.


Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτείνει να μπει η υπόθεση στο αρχείο αφού δεν προέκυψε καμία ποινικώς αξιόλογη, όπως λέει, ή επιχειρησιακά επιλήψιμη παρέμβαση στο έργο τους.


«Η αίτησή τους για παραίτηση εκτιμά αποτελεί αυθόρμητη εκδήλωση της έντονης δυσαρέσκειάς τους από τη νομοθετική κατάργησή τους» αναφέρει.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απάντηση της αστυνομίας
19-01-2012:Ανακοίνωση σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης περί ενδεχόμενης παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών Εισαγγελικών Λειτουργών του τομέα της Οικονομίας
 ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2012
Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης περί ενδεχόμενης παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών Εισαγγελικών Λειτουργών του τομέα της Οικονομίας ανακοινώνονται τα εξής: 
 Η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών ρυθμίζεται από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και διαδικασίες εφαρμογής. Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, λειτουργώντας στο πλαίσιο του νόμου και των συνταγματικών αρχών του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ακολουθούν απαρέγκλιτα το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο και την οριζόμενη διαδικασία άρσης του απορρήτου. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η άρση του απορρήτου εγκρίνεται από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, ενώ οι αρμόδιες Υπηρεσίες εποπτεύονται από Εισαγγελικό Λειτουργό.


σχόλιο taxalia: Να συνοψίσουμε:

1) Δημοσιογράφος επισκέπτεται τον εισαγγελέα Πεπόνη και του γνωστοποιεί ότι ένας επιχειρηματίας θέλει να τον σκοτώσει, επειδή ο εισαγγελέας ασχολείται μαζί του. Ο δημοσιογράφος -που μπορεί να έλεγε ψέμματα, επειδή πουλούσε προστασία στον επιχειρηματία- για να φοβερίσει τον κ.Πεπόνη, του λέει ότι ο διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ποιός δηλαδή, ο Σφακιανάκης ή ο Ταξίαρχος Μάρκου;), παρακολουθεί τον Εισαγγελέα !!!!  Οτιδήποτε απ΄όλα και να ισχύει, δεν μπορεί να μείνει έτσι αυτή η ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπόθεση, που είναι ΕΚΑΤΟ φορές πιό βρώμικη από τα κυκλώματα της Θεσσαλονίκης! Ποιός είναι ο τραπεζίτης και ποιός είναι ο δημοσιογράφος;
Τι γίνεται σ΄αυτή τη χώρα; Αστυνομικοί παρακολουθούν εισαγγελείς, επιχειρηματίες απειλούν με δολοφονίες, δημοσιογράφουν "ενημερώνουν" εισαγγελείς και ξέρουν τις κινήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκληματος (!!!) και μόνο ο Εφραίμ βρίσκεται "μέσα";
2) Η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της μάλλον επιβεβαιώνει ότι παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των εισαγγελέων. Αυτό δεν καταλαβαίνετε; (δεν λένε "δεν τα παρακολουθούσαμε, αλλά "ότι κάνουμε είναι νόμιμο και με την εποπτεία εισαγγελέα").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...