Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Βεστερβέλε : «Στηρίξτε τα μέτρα Παπαδήμου γιατί χανόσαστε...!»

μέτρα, κυβέρνηση Παπαδήμου, γερμανός Υπουργός των Εξωτερικών, Γκουίντο Βέστερβέλ


Ασφυκτικές πιέσεις στον Αντώνη Σαμαρά για να συναινέσει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να αποδεχτεί τις μειώσεις μισθών καθώς και την κατάργηση του 13ου μισθού ασκεί σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες το Βερολίνο.
Σε αυτό το πλαίσιο των πιέσεων κινήθηκε και ο γερμανός Υπουργός των Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε που συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Η Γερμανία εκτιμά ότι οι
διαπραγματεύσεις για την σωτηρία της ελληνικής οικονομίας από την χρεοκοπία βρίσκονται σε κομβικό σημείο και προσπαθούν να αποσπάσουν την συναίνεση της ελληνικής κεντροδεξιάς στην αυστηρή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων προκειμένου καταστεί διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος.
Λέγεται ότι ο γερμανός Υπουργός Εξωτερικών μεταφέροντας μήνυμα της Καγκελαρίου Μέρκελ επέμεινε ότι προϋπόθεση για να αποδώσει το PSI και να ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση είναι να πετύχει τους στόχους της η κυβέρνηση Παπαδήμου και να εφαρμοστούν με ευλάβεια όλα εκείνα τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για να μπορέσει να ανακτήσει σταδιακά η χώρα την ανταγωνιστικότητα της.
Θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι οι Γερμανοί θα εντείνουν στο προσεχές διάστημα τις πιέσεις προς την ΝΔ δημιουργώνυας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...