Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ


Ο νόμος για τα αυθαίρετα ,ουσιαστικά έγινε για να μπούνε στα ταμεία κάποια δις τα οποία τόσο ανάγκη τα έχει το κράτος και να σταματήσει πλέον η άναρχη δόμηση .

Ο νόμος αυτός ψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ελληνική Βουλή
και την αποδοχή χιλιάδων πολιτών αυθαιρετούχων οι οποίοι ήταν όμηροι των....

καναλιών διαφθοράς (Αστυνομία –Πολεοδομία –ΔΕΗ – ΟΥΛΕΝ - Δήμοι) και τα οποία τα έχουν χρυσώσει .

Δυστυχώς όμως οι προσδοκίες διαψεύσθηκαν τόσο για το κράτος εφόσον στην
λήξη της προθεσμίας του νόμου δεν έχει λάβει ούτε το 5% των αναμενόμενων εσόδων και οπωσδήποτε δεν λύτρωσε την μάζα των αυθαιρετούχων πολιτών.

Εκ του αποτελέσματος ο νόμος στην στόχευσή του απέτυχε παταγωδώς .

Ο νόμος αυτός όμως πέτυχε τα παρακάτω :

Νομιμοποίησαν τα αυθαίρετα τους αυτοί που διέθεταν χρήματα και όλοι μπορούν να καταλάβουν αυτοί που ενώ διαθέτουν χρήματα έχουν και αυθαίρετες βίλες όπως η μαμά του υπουργού που έκανε τον νόμο , ο Μαγγίνας με το κυλικείο και πολλά άλλα λαμόγια.
2. Ικανοποίησε το Τεχνικό Επιμελητήριο που συμμετείχε στην επιτροπή, στο παζάρεμα για την απελευθέρωση του κλειστού τους επαγγέλματος,εφόσον τους έβαλε σε κάθε συμβόλαιο υποχρεωτικά .
Ικανοποίησε και τους κομπλεξικούς οικολόγους που συμμετείχαν και αυτοί στην επιτροπή , θεωρώντας ότι εξαντλούν οικονομικά τους αυθαιρετούχους σαν ύψιστη τιμωρία για το αδίκημά τους αδιαφορώντας για τα έσοδα του κράτους .

Ο νόμος απέτυχε γιατί τα κολεγιόπαιδα δεν ασχολήθηκαν να αναλύσουν την ανθρωπογεωγραφία των αυθαιρετούχων .
Αν το είχαν κάνει και είχαν σαν στόχο την είσπραξη εσόδων θα καταλάβαιναν
ότι το 80% των αυθαιρεσιών ήταν κτίσματα μικρής επιφάνειας που φτιάχτηκαν
από μεροκαματιάρηδες για να ξεφύγουν από την πόλη και να έχουν ένα κήπο
να ασχολούνται τις ελεύθερες ώρες τους.
Από τους ανθρώπους αυτούς δεν μπορείς να ζητάς 25.000 ευρώ για ένα κτίσμα 70 τμ που πολλές φορές είναι πρόχειρες κατασκευές και στην ουσία δεν το νομιμοποιείς , είναι ανέφικτο αν λάβεις υπόψη και την σημερινή οικονομική κατάσταση με τις συνεχείς φοροεπιδρομές .




Τα αυθαίρετα είναι όπως έχουν παραδεχθεί περίπου 1.200.000 ακίνητα .

Αν ένα μέσο όρο προστίμου που ένας αυθαιρετούχος θα μπορούσε να πληρώσει στην σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε είναι 5.000 ευρώ, το κράτος θα εισέπραττε 6 δις σαν άμεση απόδοση.

Για να είμαστε και πιο δίκαιοι ας βάλει ρεαλιστικά εισοδηματικά κριτήρια

Αν εισπράξει αυτό το ποσό δεν χρειάζεται να αποκρατικοποιήσει φιλέτα επιχειρήσεις του δημοσίου που κάθε χρόνο θα δίνουν κέρδη στο Ελληνικό κράτος συνεχώς και αδιαλείπτως όπως ο ΟΠΑΠ ,Αεροδρόμιο,ΕΥΔΑΠ ,ΔΕΗ κλπ. και θα περισσέψουν και για κοινωνικούς σκοπούς

Επίσης από τα 1.200.000 αυθαίρετα τα μισά περίπου θα τοποθετήσουν μετρητές ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ και θα πληρώνουν κάθε χρόνο δημοτικά τέλη , τέλη ακινήτων και τέλη ακίνητης περιουσίας .

Αν μία οικονομική επιτροπή μελετήσει τα έσοδα ,άμεσα και έμμεσα που θα έχει το Ελληνικό κράτος από τον νόμο αυτόν θα διαπιστώσει ότι είναι ένα κοίτασμα πετρελαίου .

Έχω φθάσει στο σημείο να φαντάζομαι ότι το κράτος δεν θέλει έσοδα, τέτοια
που θα το εμποδίσει να κάνει τις αποκρατικοποιήσεις που του ζητούν οι εταίροι μας νταβατζήδες , γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι ηλίθιοι αυτοί που μας διοικούν και νομοθετούν.

Αντώνης
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...