Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Έκλεισαν ψεύτικα shopping sites


Περισσότερες από 2.000 ιστοσελίδες... που πουλούσαν “αέρα” έκλεισαν από τις αστυνομικές αρχές της Βρετανίας.Τα προϊόντα που υποτίθεται ότι πουλούσαν αυτές οι ιστοσελίδες προέρχονταν από γνωστές εταιρείες όπως GHD, Ugg, Tiffany και τη Nike. Φυσικά, οι χαμηλές τιμές ήταν αυτές που δελέαζαν τους χρήστες.

Η αστυνομία ανέφερε ότι όλα τα προϊόντα ήταν απομιμήσεις, καθώς επίσης πολλά sites δέχονταν χρήματα από χρήστες με σκοπό κάποια συναλλαγή, αλλά δεν έστελναν ποτέ κάποιο προϊόν.

Επίσης, πολλά από αυτά τα sites είχαν δημιουργηθεί από κακόβουλους χρήστες προκειμένου να κλέβουν στοιχεία πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών.

Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνουμε κάποια συναλλαγή από το διαδίκτυο. Οποιαδήποτε αγορά θα πρέπει να γίνεται από έγκυρα και γνωστά sites και όχι από οποιοδήποτε που υπόσχεται οικονομικά προϊόντα.

Το τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είχε πραγματοποιήσει παρόμοια επιχείρηση και το 2010, όπου έκλεισε 1.800 ιστοσελίδες.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Έκλεισαν ψεύτικα shopping sites http://24wro.blogspot.com/2011/11/shopping-sites.html#ixzz1eZ3rGiSY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...