Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

Ο κύριος Βερέμης, η Καθημερινή και ο ΣΚΑΪ, δίνουν στους μιαρούς Έλληνες την υποχρεωτική δόση αρετής, απαγορεύοντας τις εκλογές και επιβάλλοντας κυβέρνηση Παπαδήμου, Μάνου, Γιαννίτση κλπ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 25, 2011

Διαβάστε την (επική πλέον) αποκάλυψη μας για το πως ήρθε ο Παπαδήμος, που αναγκάστηκαν ΟΛΕΣ οι εφημερίδες να το αναπαράγουν: http://olympia.gr/2011/11/11/papadimos/
Δείτε τώρα πως αρχίζει το τροπάριον από αυτούς που επέβαλλαν το καθεστώς Παπαδήμου:
“Η στενωπός της επιβεβλημένης αρετής!” (δεν κάνουμε πλάκα, αυτός είναι ο γνήσιος τίτλος του άρθρου!)

Του Θανου Βερεμη*
Η κυβέρνηση Παπαδήμου εκπροσωπεί τον ίδιο μόνο ως προς τον κ. Γιαννίτση και ίσως ένα-δύο ακόμα άτομα. Δεν περιλαμβάνει ούτε καν διαμαρτυρόμενους των δύο μεγάλων κομμάτων που ανάγκασαν τις ηγεσίες τους να επιλέξουν τον κ. Παπαδήμο έναντι του κ. Πετσάλνικου.
Είναι πλέον φανερό ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ και η «πατριωτική» Ν.Δ. υπηρετούν, είτε το κατανοούν είτε όχι, την επιστροφή στην «πατριωτική» δραχμή. Κύρια επιδίωξή τους σήμερα είναι να ενθυλακώσουν την ερχόμενη δόση της τρόικας και έπειτα να απαλλάξουν τον ασθμαίνοντα λαό από τις ταλαιπωρίες του Μνημονίου. Πόσο θα κρατήσει η ανακούφιση από την άρση των μέτρων για τα οποία συμφώνησαν πρόσφατα οι ηγεσίες; Oσο και ο βίος της κυβέρνησης που ενδεχομένως θα σχηματίσει μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ. Αν βέβαια ο κ. Σαμαράς επέμενε στην άρνησή του να υπογράψει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και του χρεωνόταν η στάση πληρωμών που θα προκύψει αν δεν πάρουμε τη δόση εγκαίρως, τότε το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό. Μου θυμίζει λίγο τις γάτες που σκαρφαλώνουν με ευχέρεια τα δέντρα και μετά δεν μπορούν να κατέβουν.
Η πολιτική των λαϊκιστικών μερίδων των δύο μεγάλων κομμάτων περιφρονεί κατάφωρα την επιλογή της μεγίστης πλειοψηφίας των Ελλήνων που, κατά τις σφυγμομετρήσεις, επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αν μάλιστα η Ευρωζώνη καταφέρει, πράγμα που είναι και το πιθανότερο, να ανασυνταχθεί την 12η ώρα και η Ελλάδα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά η θλιβερή εξαίρεση, τότε θα προκύψει το «καταστροφικό» για μας σενάριο στο οποίο αναφέρεται («Κ», 20/11) ο Γιώργος Παγουλάτος: «Ως αδύνατος κρίκος και αθεράπευτη περίπτωση, ως μία χώρα που δεν θέλει ή δεν μπορεί να συμμετάσχει στους νέους θεσμούς στενότερης οικονομικής ενοποίησης, η Ελλάδα εξωθείται σε μονομερή έξοδο από το ευρώ».
Η κατάληξη αυτή θα κατατάξει την Ελλάδα στα βαθύτερα Βαλκάνια με τις μαφίες και τους κλεπτοκράτες που ήδη επιζητούν να μηδενίσουν τα χρέη τους, επαναφέροντας τη χώρα στη δραχμή. Η πορεία μας στην οδό της ίασης από τη βαρύτατη ασθένεια της διαφθοράς που ταξινομεί την Ελλάδα στον διεθνή δείκτη λίγο πριν από το Λεσότο, θα είναι μακρά και επίπονη. Οσοι έμαθαν να ζουν με τον πλασματικό πλούτο των χαμηλότοκων δανείων της προαμερικανικής κρίσεως της Ευρωζώνης, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη στενωπό της επιβεβλημένης αρετής.
Πώς μπορεί να ανατραπεί η σημερινή φορά των εξελίξεων; Να τεθεί επικεφαλής μιας πανστρατιάς σοβαρών και άφθαρτων ατόμων, ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος. Αφού πραγματοποιήσει την αποστολή που του ανατέθηκε την 10η Νοεμβρίου, να παραιτηθεί και να ηγηθεί σχηματισμού με κύριο σύνθημα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Ατομα, όπως ο Στέφανος Μάνος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Φλωρίδης ενδεχομένως, θα συστρατευθούν. Δεν υπάρχουν πλέον εναλλακτικές λύσεις.
*Ο κ. Θάνος Βερέμης είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συντόμευση του άρθρου για να μη νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_24/11/2011_463881

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...