Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ! ΔΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ!

Τι «βλέπουν» στην Συγγρού πίσω από τις γερμανικές πιέσεις για τις υπογραφές

Με το βλέμμα στραμμένο στις επαφές του Πρωθυπουργού σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο, στην ΝΔ προετοιμάζουν την περαιτέρω θεμελίωση της στρατηγικής Σαμαρά απέναντι στο Βερολίνο και την επιμονή της κ. Μέρκελ για ενυπόγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών ως προς την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.


Στην Συγγρού αντιλαμβάνονται τη θέση τους να είναι
πλέον περισσότερο ενισχυμένη, λόγω και της ευρείας ελογικής νίκης που κατέγραψε χθες βράδυ το συντηρητικό κόμμα της Ισπανίας και ο Μαριάνο Ραχόι. Γεγονός που επιτρέπει στους «γαλάζιους» να αντιμετωπίζουν με αυξημένη αισιοδοξία το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας μετά τις κάλπες αλλά και τους προετοιμάζει για περισσότερη πίεση από πλευράς του Βερολίνου στο θέμα των υπογραφών.

Στην Συγγρού «διαβάζουν» την επιμονή των Γερμανών με δύο τρόπους: Η θετική ανάγνωση –η οποία υποστηρίζεται κυρίως από τους καλόπιστους- αφορά στην τρωθείσα αξιοπιστία της χώρας με τις καταστροφικές επιλογές Παπανδρέου τα προηγούμενα δύο χρόνια και την κορύφωσή τους, την ανακοίνωση για την πρόθεση διενέργειας δημοψηφίσματος.

Η αρνητική ανάγνωση –που φαίνεται να είναι και πιο κοντά στην πραγματικότητα- αφορά στην προσπάθεια του Βερολίνου να αποκτήσει πλήρη πολιτική επικυριαρχία στην Ελλάδα, δεσμεύοντας από την επαύριο των εκλογών όλες τις πολιτικές δυνάμεις ως προς τα προβλεπόμενα, όχι μόνο από τη δανειακή σύμβαση αλλά και από τις αποφάσεις που την πλαισιώνουν, με στόχο να φιμώσει οποιαδήποτε αυτονομία πολιτικής φωνής.

Στην Συγγρού πάντως εκτιμούν ότι η πίεση του Βερολίνου είναι απόρροια και των δύο ενδεχόμενων σεναρίων, αντιλαμβανόμενοι ότι η συζήτηση πλέον γίνεται περί διαγραμμάτων. «Θα έπρεπε να μιλάμε ήδη για το περιεχόμενο του δανείου και όχι για τις τρεις παραγράφους της συμφωνίας της 26ης» λέει χαρακτηριστικά στο Newpost.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της Συγγρού. «Είναι προφανές ότι η Γερμανία, μετά τις Κάννες, επιδιώκει να κάνει με τον Σαμαρά ό,τι έκανε και με τον Κοέλιο στην Πορτογαλία. Να τον καθυποτάξει πολιτικά και να ξεμπερδέψει για τα επόμενα χρόνια.


Πάνος Ρασσιάς

newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...