Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σε κλοιό διαδηλωτών τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο

 Σε κλοιό διαδηλωτών τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο

Συγκεντρωμένοι με κράνη, ρόπαλα και αλυσίδες

Πεδίο μάχης θυμίζει αυτή την ώρα η Νέα Αλικαρνασσός στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν στήσει μπλόκο έξω απο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε μια
προσπάθεια να ανακόψουν την προσέγγιση των διαδηλωτών που έφτασαν στην περιοχή από το κέντρο του Ηρακλείου, εξοργισμένοι από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, με κράνη, ρόπαλα και αλυσίδες διαδηλωτές προσπάθουν να διαπεράσουν το μπλόκο των αστυνομικών εκτοξεύοντας μπουκάλια με την αστυνομία να τηρεί στάση αναμονής.

Η πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου με φόντο τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από 45χρονο μέλος της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε ενώ μέλη κομματικών οργανώσεων καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έφτασαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αλικαρνασσό με συνθήματα «Φωτιά στο σπίτι του κάθε Χρυσαυγίτη» και «Ο λαος δεν ξεχνά τους Φασίστες τους κρεμά».

Τα μέτρα ΕΛΑΣ είναι ισχυρά σε μια προσπάθεια αποφυγής επεισοδίων. Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αλικαρνασσό ενώ η κλούβα της αστυνομίας στήθηκε ως οδόφραγμα μπροστά από τα γραφεία σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η προσέγγιση των διαδηλωτών.

Νωρίτερα αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Παράλληλα, το ΚΚΕ οργάνωσε πικετοφορία στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Αλικαρνασσό για την καταδίκη της δολοφονίας ενώ και αύριο έχουν προγραμματισθεί νέα αντιφασιστικά συλλαλητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...