Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ. ΕΣΦΑΞΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΜΑΧΙΣΕ-ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ


rafina
ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΛΑΣ
Τα στοιχεία που σχετίζονται με την ανάλυση του εγκλήματος και τη διερεύνηση της υπόθεσης και ιδιαίτερα ο τεμαχισμός του πτώματος, η προσεκτική συσκευασία των τεμαχισμένων μελών, η απουσία ενδυμάτων και προσωπικών αντικειμένων, η επιλογή του χώρου εγκατάλειψης του
πτώματος και η τοποθέτησή του σε κάδο απορριμμάτων, υποδήλωναν την πρόθεση του δράστη να αποκρύψει το έγκλημα, την ταυτότητα του θύματος και τον τόπο του εγκλήματος, και να καταστρέψει τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία.
Από τα στοιχεία αυτά, προκύπτει ότι πρόκειται για μια υπόθεση με ιδιαιτερότητες, όσον αφορά στην αστυνομική της διερεύνηση και εξιχνίαση, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος.
Για το λόγο αυτό, είχαμε εκδώσει ανακοινώσεις, αρχικά με τα βιομετρικά και άλλα σωματικά χαρακτηριστικά του θύματος, και στη συνέχεια με τη φωτογραφική απεικόνιση του προσώπου, όπως είχε προκύψει μέσα από επιστημονική μέθοδο ανασύνθεσης, με τη συνδρομή ανθρωπολόγου, ιατροδικαστών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Ύστερα από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα τα στοιχεία ταυτότητας του θύματος, εξιχνιάστηκε η υπόθεση της δολοφονίας και συνελήφθη ο δράστης.
Το θύμα όπως εξακριβώθηκε είναι 84χρονη ημεδαπή, η οποία διέμενε μόνη της σε διαμέρισμα στα Πατήσια.
Δράστης είναι ένας ημεδαπός, εγγονός του θύματος, ηλικίας 28 ετών, ο οποίος διαμένει στην Αρτέμιδα Αττικής.
Ως προς το χρονικό της εξιχνίασης, την 14-09-2013, η κόρη του θύματος και μητέρα του δράστη, ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές ότι αναζητώντας τη μητέρα της στην οικία όπου διέμενε στα Πατήσια, διαπίστωσε ότι απουσίαζε, ενώ το διαμέρισμά της παρουσίαζε εικόνα έρευνας.
Από το συγκριτικό δακτυλοσκοπικό έλεγχο των αποτυπωμάτων της εξαφανισθείσας, με αυτά του πτώματος, προέκυψε ότι ταυτίζονται.
Η έρευνα στράφηκε στο στενό περιβάλλον του θύματος και διαπιστώθηκε ότι ο εγγονός της έμενε πολύ κοντά στο σημείο, όπου είχε βρεθεί το πτώμα.
Ο 28χρονος προσήχθη ως ύποπτος στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, το βράδυ του Σαββάτου και από το δακτυλοσκοπικό έλεγχο, προέκυψε ότι αποτυπώματά του, βρέθηκαν τόσο στα πειστήρια που κατασχέθηκαν στον τόπο ανεύρεσης του τεμαχισμένου πτώματος, όσο και στο διαμέρισμα του θύματος.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι τις πρωινές ώρες της 21-08-2013, ο δράστης επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της, όπου μετά από μεταξύ τους διένεξη, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στη συνέχεια αποχώρησε, αφού μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο.
Πρωινές ώρες της επομένης, επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου αφού τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάυλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στην οικία του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων, όπου και βρέθηκε.
Μάλιστα ο δράστης, για να αποπροσανατολίσει την έρευνα των διωκτικών Αρχών και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία εκποίησε τις επόμενες ημέρες σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια της περιοχής.
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα κοσμήματα, ένα τσεκούρι και πέντε μαχαίρια, καθώς και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα (16-09-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...