Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Στέλεχος της Χ.Α. κάλεσε τον δράστη


  • 174
     


8E0CD8E3DC84916A0369DFC39ADF96DF.jpg
«Βγαίνοντας από την πόρτα του μαγαζιού αντιλήφθηκα δεκαπέντε περίπου άτομα, τα οποία φορούσαν μαύρα ρούχα και δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, να είναι συγκεντρωμένα μπροστά από το σημείο που είχαμε παρκάρει τα οχήματά μας, στην οδό Μελά», αναφέρει ο φίλος του 34χρονου
Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε την Τρίτη από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά
«Βγαίνοντας από την πόρτα του μαγαζιού αντιλήφθηκα δεκαπέντε περίπου άτομα, τα οποία φορούσαν μαύρα ρούχα και δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, να είναι συγκεντρωμένα μπροστά από το σημείο που είχαμε παρκάρει τα οχήματά μας, στην οδό Μελά», αναφέρει ο φίλος του 34χρονου Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε την Τρίτη από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά
«Επειδή φοβηθήκαμε, δεν κατευθυνθήκαμε προς τα οχήματά μας, αλλά μεταβήκαμε πεζή στην οδό Παν. Τσαλδάρη προκειμένου να αγοράσουμε μπύρες από κάποιο περίπτερο για να τις πιούμε μέχρι να απομακρυνθούν από το σημείο τα ανωτέρω άτομα. Εκείνη τη στιγμή είδα άλλα δεκαπέντε περίπου άτομα να εμφανίζονται στην οδό Παν. Τσαλδάρη από τα πέριξ στενά, τα οποία φορούσαν μαύρα ρούχα και κρατούσαν ορισμένοι εξ αυτών κράνη στα χέρια τους». Αυτό αναφέρει στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, αυτόπτης μάρτυρας, φίλος του 34χρονου Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε την Τρίτη από τον Γ. Ρουπακιά στο Κερατσίνι.
«Τα άτομα αυτά μόλις μας αντιλήφθηκαν άρχισαν να μας φωνάζουν “κότες! ελάτε προς τα εδώ!”. Εμείς τρέξαμε προς την οδό Γρ. Λαμπράκη και τα άτομα αυτά μας κυνήγησαν. Επτά με οκτώ περίπου άτομα εξ αυτών κατάφεραν να πιάσουν τον Παύλο Φύσσα επί της οδού Τσαλδάρη, στον αριθμό 58 ή 60 και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές, ρίχνοντάς τον στο έδαφος».
Η συνέχεια της κατάθεσης του νεαρού είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο που έδρασε ο Ρουπακιάς: «Η επίθεση διήρκησε λίγα δευτερόλεπτα και κατόπιν ο Φύσσας σηκώθηκε και τους ζήτησε το λόγο. Εκείνη τη στιγμή 11.40 μ.μ. περίπου, αντιλήφθηκα ένα αυτοκίνητο χρώματος ασημί μάρκας Nissan να κατευθύνεται προς το μέρος μας, από την αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Τσαλδάρη, δηλαδή από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη προς την οδό Σαλαμίνος. Το εν λόγω όχημα σταμάτησε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, σε απόσταση 5 περίπου μέτρων από το σημείο που βρισκόταν ο Φύσσας. Μέσα στο όχημα υπήρχε ένα άτομο, το οποίο οδηγούσε χωρίς να έχει συνοδηγό ή άλλους επιβάτες. Το άτομο αυτό κατέβηκε και αντιλήφθηκα ότι ήταν άνδρας, εύσωμος, κανονικής σωματικής διάπλασης, είχε σκούρα κοντά μαλλιά και φορούσε μαύρο μπλουζάκι και τζιν (…). Το εν λόγω άτομο κατευθύνθηκε προς τον Φύσσα και του επέφερε χτύπημα στο στήθος με αιχμηρό αντικείμενο που κρατούσε στο χέρι του, πιθανόν μαχαίρι. Ο φίλος μου έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος αφού μου έδειξε το εν λόγω άτομο και μου είπε: “Αυτός το έκανε”. Το άτομο αυτό, αφού χτύπησε το φίλο μου, επέστρεψε στο όχημα, επιβιβάστηκε σε αυτό, αλλά πριν προλάβει να αποχωρήσει από το σημείο τον σταμάτησαν και τον συνέλαβαν αστυνομικοί που είχαν καταφθάσει στο σημείο. Στη συνέχεια καλέσαμε σταθμό του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι ο φίλος μου ήταν νεκρός».
Σε ότι αφορά τέλος όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στην καφετέρια «Κοχύλι» όπου βρίσκονταν το θύμα και η παρέα του, ο φίλος του και αυτόπτης, καταθέτει: «Πριν από περίπου μισή ώρα, αυτός και ο Δ. είχαν λογομαχία με δύο άνδρες μέσα στο μαγαζί χωρίς να μου έχει πει τον λόγο. Επίσης μου ανέφερε ότι ο ένας από αυτούς τους άνδρες κάλεσε μέσω τηλεφώνου, κάποιον και του ζήτησε να μαζέψει άτομα στο μαγαζί».
Σε ότι αφορά το τελευταίο σκέλος της κατάθεσης, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής που τηλεφώνησε στον 45χρονο Γ.Ρ. δίνοντάς του εντολή να μεταβεί στο Κερατσίνι για να πάρει μέρος στην αιματηρή συμπλοκή. Σε αυτό το συμπέρασμα φέρονται να έχουν οδηγηθεί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που επεξεργάζονται και αναλύουν τα έως τώρα δεδομένα της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...