Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΨΕΥΤΟΛΟΓΟΣ: "ΣΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ"-ΕΡΙΞΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ "ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ"


samaras-deth-omilia
"Την εκτίμηση πως η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών και πως θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει η χώρα στην προ κρίσης κατάσταση", εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας "Herald Tribune" στην Στοά του Αττάλου.
Ο πρωθυπουργός αν και επεσήμανε πως ακόμα η χώρα δεν έχει βγει από το τούνελ, τόνισε πως τους
τελευταίους 14 μήνες η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και έχουν συντελεστεί σαρωτικές αλλαγές.
Εκφράζοντας την ελπίδα πως τελικά στο τέλος του έτους θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις πιέσεις που έχει δεχτεί διαχρονικά η δημοκρατία από τον λαϊκισμό και τόνισε πως τα άκρα προσπαθούν να επωφεληθούν από την απόγνωση του κόσμου.
«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πίεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, όταν η δημόσια συζήτηση μετατρέπεται σε χαοτική πόλωση. Αυτό συμβαίνει όταν η ελπίδα χάνεται από πολλούς.
Αυτές τις δύσκολες στιγμές η δημοκρατία δημιουργεί τους δικούς της εχθρούς που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την ενότητα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως για να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός θα πρέπει να καταπολεμηθεί ο φόβος.
«Δυο πράγματα πρέπει να λέτε, αλήθεια και ελπίδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε απ' όλους να καταβάλουν προσπάθεια για να βοηθήσουν εκείνους που υποφέρουν και να δώσουν ελπίδα, αλλιώς, όπως είπε, οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...