Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τους συνεργούς του δολοφόνου δείχνουν τα μηνύματα στο τηλέφωνό του

Τους συνεργούς του δολοφόνου δείχνουν τα μηνύματα στο τηλέφωνό του
Το κινητό του δράστη της δολοφονικής Γιώργου Ρουπακιά δίνει, όπως φαίνεται, τα πρώτα σημαντικά στοιχεία στους αστυνομικούς σχετικά με το σχέδιο δράσης το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα τα όσα κατέθεσε και η σύζυγός του, ο Γ. Ρουπακιάς βρισκόταν στο σπίτι στη Νίκαια όταν ειδοποιήθηκε από άλλους για να σπεύσει στο σημείο της επίθεσης.
Οι αστυνομικοί μάλιστα έχουν εντοπίσει περισσότερα από ένα τηλεφωνήματα την επίμαχη ώρα και έχουν στη διάθεσή τους τους αριθμούς και τα στοιχεία των ανθρώπων στους οποίους ανήκουν τα τηλέφωνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τους αριθμούς των τηλεφωνικών κλήσεων υπάρχουν και μηνύματα τα οποία αποκαλύπτουν πολλά στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.
Ωστόσο, περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να πέσει τη Δευτέρα, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη.
Σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δε σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το ξέρανε».
Σύμφωνα πάλι με δημοσίευμα εφημερίδας, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ξαφνιαστεί από το ότι -ίσως υπό τον φόβο της αντεκδίκησης- κανένας από τους μάρτυρες δεν θέλησε να αποκαλύψει στην ΕΛ.ΑΣ. τα ονόματα των δύο-τριών οπαδών της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν μέσα στην καφετέρια του Κερατσινίου απ' όπου άρχισε η πρώτη φάση του επεισοδίου και οι οποίοι στη συνέχεια πιθανόν προσκάλεσαν τους ομοϊδεάτες τους στην αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στη δολοφονία του 35χρονου.
Αυτό που αναμένεται είναι το αν ο 45χρονος στην απολογία του το ερχόμενο Σάββατο αποκαλύψει τα άτομα που του τηλεφώνησαν για να μεταβεί στον χώρο της συμπλοκής στο Κερατσίνι και τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ τους ή θα επιμείνει στην αρχική εικασία του, ότι αυτός δηλαδή ήδη βρισκόταν σε εκείνο το σημείο και απλώς κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...