Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

New York Times: Η δημόσια οργή στην Ελλάδα θα κορυφωθεί την Πέμπτη που θα φτάσει στην Αθήνα ο Σόιμπλε«Χιλιάδες Ελληνες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας την Τρίτη για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα λιτότητας που η κυβέρνηση υποσχέθηκε στους ξένους πιστωτές της». Οι New York Τimes μεταδίδουν τον παλμό της πανελλαδικής απεργίας.
Στέκονται στο γεγονός ότι την Τρίτη παραμένουν κλειστές εφορίες και άλλες κυβερνητικές
υπηρεσίες, ότι στα νοσοκομεία υπάρχει μόνο προσωπικό έκτακτης ανάγκης, ότι τα μέσα μέσα μαζικής μεταφοράς υπολειτουργούν. Αναφορά, φυσικά, γίνεται και στην ακύρωση κάποιων πτήσεων, «γεγονός που ταλαιπωρεί τους ταξιδιώτες».
«Η δημόσια οργή εναντίον της λιτότητας αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη, οπότε αναμένεται στην Αθήνα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», αναφέρει το δημοσίευμα.
Και συνεχίζει: «Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εξοργίσει τα συνδικάτα αφορούν το σχέδιο για μετακινήσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων και απολύσεις 15.000 έως το τέλος του 2014», γράφει ο συντάκτης που κάνει αναφορά και στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ την περασμένη εβδομάδα και στην «μονομερή απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...