Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Έτσι μπαίνει τάξη στο δημόσιο! Τον έπιασαν να κλέβει το ΙΚΑ το 2003, τον απέλυσαν τώρα!



ika
Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν για να αντιληφθεί η υπηρεσία του ότι υπάλληλος του ΙΚΑ είχε κατακλέψει το ίδρυμα, ενώ άλλα έξι χρόνια χρειάστηκαν για την απόλυσή του από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια και την επικύρωσή της και με «δικαστική βούλα».
Ο υπάλληλος, που ξεκίνησε την πολυσχιδή δράση του το 1986, κατάφερε μέχρι το 2003 -οπότε έγινε
αντιληπτός- να ζημιώσει το ΙΚΑ περίπου κατά 2 εκατ. ευρώ, «ενθυλακώνοντας» παράλληλα σχεδόν μισό εκατ. €, οπότε οδηγήθηκε στα πειθαρχικά συμβούλια και στην ποινική δικαιοσύνη, που πέρυσι τον καταδίκασε αμετάκλητα σε 18ετή κάθειρξη.
Τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια χρειάστηκαν περίπου 6 χρόνια (από τότε που τον έπιασαν) για την οριστική απόλυσή του (3 χρόνια σε κάθε βαθμό), η οποία επικυρώθηκε τώρα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έκρινε ότι για μια τόσο αναξιοπρεπή και ανάξια για υπάλληλο διαγωγή αρμόζει μόνο οριστική παύση.
Ο έκτακτος έλεγχος που διατάχθηκε σε υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Εύβοια το 2003 έφερε στο φως αδικήματα πλαστογραφίας, ψευδών βεβαιώσεων, υπεξαιρέσεων, απιστίας περί την υπηρεσία, καθώς ο υπάλληλος… κόντεψε να πάρει σύνταξη στην «κομπίνα», αφού επί 17 χρόνια έκανε κάθε είδους παρανομίες, χωρίς να τον καταλάβει και να τον ενοχλήσει κανείς.
Η δράση του το διάστημα 1986-2003 είναι πράγματι απίστευτη, αφού το πόρισμα ελέγχου έδειξε σωρεία παρανομιών γύρω από την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών και τον έλεγχο εργοδοτικών επιχειρήσεων, αφού διαπιστώθηκε πρώτα ότι είχαν «κάνει φτερά» πολλά Βιβλία Ελέγχου Επιχειρήσεων (ΒΕΕ) και διάφορα υπηρεσιακά βιβλία και έγγραφα. Πολλά από τα χαμένα υπηρεσιακά έγγραφα, ασφαλιστικά βιβλιάρια κ.λπ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έρευνες στο σπίτι και το αυτοκίνητό του, ενώ άλλα διαπιστώθηκε ότι πετάχτηκαν στα σκουπίδια μέσα σε ειδικούς σάκους απορριμμάτων.
Ο κρατούμενος πρώην υπάλληλος κατάφερε μέχρι το 2003 να υπεξαιρέσει 486.633 € ζημιώνοντας παράλληλα το ΙΚΑ κατά 1.929.366 €, που έχασε από εισφορές και επιβλητέα πρόστιμα. Ευτυχώς που έγινε αντιληπτός και τιμωρήθηκε με απόλυση πριν… να βγει στη σύνταξη.
ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ethnos.gr
 Freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...