Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Ξεχάστε τις κοπάνες, διαμηνύει ο Κυρ. Μητσοτάκης στους δημοσίους υπαλλήλους


 

«Η προκλητική αίσθηση χαλαρότητας που χαρακτήριζε μία μικρή μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων φροντίζουμε να σταματήσει, ξεκινώντας από το σπίτι μας»

Σε μια σκληρή δήλωση, ενδεικτική των προθέσεών του για το Δημόσιο, προχώρησε ο υπουργός
Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων σε τέσσερα υπουργεία.

«Η προκλητική αίσθηση χαλαρότητας που χαρακτήριζε μία μικρή μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων φροντίζουμε να σταματήσει, ξεκινώντας από το σπίτι μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε πως έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του να ξεκινήσουν τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους υπαλλήλους που, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης, απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες το μήνα, καθώς και στους προϊσταμένους που αμέλησαν να παρακολουθούν την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους.

Είπε ακόμη ότι δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με το χρόνο απουσίας τους.

«Δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στους συστηματικούς κοπανατζήδες ότι οι πρακτικές αυτές αποτελούν πλέον παρελθόν για το Δημόσιο. Σήμερα έγινε μόνο η αρχή» κατέληξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...