Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Γερμανία: Να μη θέσει η Αθήνα θέμα νέου «κουρέματος»

 

Δεν πρέπει να παραγραφούν τα δάνεια, είπε ο Γερμανός οικονομολόγος Λαρς Φελντ

Κι άλλος Γερμανός οικονομολόγος, που ανήκει στην ομάδα των αποκαλούμενων «σοφών», που συμβουλεύουν την καγκελαρία, τάσσεται κατά της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο, ο Λαρς Φελντ συμβούλευσε μάλιστα την Αθήνα να μην θέσει προς το παρόν το ζήτημα, καθώς υπάρχει ακόμη η εκκρεμότητα του μεγέθους του δημόσιου τομέα.

«Δεν πιστεύω ότι προς το παρόν πρέπει η Ελλάδα να θέσει την προοπτική ενός περαιτέρω κουρέματος του χρέους, επειδή εκεί εκκρεμεί αυτή τη στιγμή η μείωση του δημοσίου τομέα. Στην Ελλάδα υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός προσωπικού στον δημόσιο τομέα και εκεί βλέπει κανείς αυτή τη στιγμή το πρόβλημα για να εφαρμοστούν οι οδηγίες της τρόικας», δήλωσε.

Σημείωσε δε ότι «η Γερμανία δεν προτίθεται να παραιτηθεί από κεφάλαια, από πόρους που έχει επενδύσει στην Ελλάδα» και τόνισε ότι «τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί δεν πρέπει να παραγραφούν».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι «εάν ετίθετο σήμερα η προοπτική ενός κουρέματος για την Ελλάδα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια μείωση των προσπαθειών», καθώς όπως είπε, αυτό συνέβη και στο παρελθόν.

Ο κ. Φελντ υποστήριξε ότι «σίγουρα δεν έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα» σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το δεύτερο μισό του Μαραθωνίου είναι το πιο δύσκολο. Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν σε αρκετές χώρες και τόνισε ότι «πρέπει να επιδείξουν αντοχή και οι πολίτες που πλήττονται περισσότερο, αλλά από την άλλη πλευρά και οι πολιτικοί, οι οποίοι υφίστανται ισχυρά πλήγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...