Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Spiegel: Κούρεμα και στις ελληνικές καταθέσεις!



d2355b00de7e20d008d48ae317f462ab_XLΤον κίνδυνο ενός κουρέματος και στις ελληνικές καταθέσεις επισημαίνει σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Μετά την άρνηση της τρόικας να επιτρέψει τη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μιλά ανοιχτά για επανάληψη της μεθόδου που εφαρμόστηκε πρόσφατα στην Κύπρο.

«Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στην διάσωση», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

«Οι μεγάλες τράπεζες συνιστούν κίνδυνο, αυτό έδειξε με τρόπο δραματικό η επιχείρηση διάσωσης της Κύπρου. Η ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε τη διαδικασία συγχώνευσης έπειτα, προφανώς, από βέτο της τρόικα η οποία μάλλον αντέδρασε έτσι μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο. Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση θα δημιουργούσε μια μεγάλη τράπεζα με καταθέσεις γύρω στα 170 δισ. ευρώ, όσο οι ετήσιες οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας. Αυτό -μετά την κυπριακή εμπειρία- ενδέχεται να ήταν ένα πολύ λεπτό σημείο για την ελληνική κυβέρνηση», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό.

«Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί και να συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στην διάσωση. Ανησυχία έχει ήδη καταλάβει την ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας τονίζει πως οι αποταμιεύσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες», αναφέρει ο συντάκτης του γερμανικού περιοδικού.

Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...