Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Έστειλε υπόμνημα στην προανακριτική ο Παπανδρέου

Ολιγοσέλιδο υπόμνημα (επτασέλιδο) κατέθεσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην προκαταρκτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πνεύμα του υπομνήματος περιστρέφεται γύρω από την πάγια εντολή, που αναφέρει ότι είχε δώσει σε όλους τους συνεργάτες του, προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Μεταξύ άλλων ο  κ. Παπανδρέου φέρεται να επισημαίνει ότι δεν είχε ενεργό ρόλο στη διαχείριση της λίστας, ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στην διερεύνηση  της υπόθεσης και ότι είχε δώσει πάγια  εντολή να διερευνηθούν τα πάντα.

Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης διάβασε στα μέλη το υπόμνημα του κυρίου Παπανδρέου, εν μέσω σοβαρών αντιδράσεων.

Μέλη της επιτροπής υπογράμμισαζν ότι ένα είναι το κρίσιμο ερώτημα, αν είχε γνώση ο κ. Παπανδρέου  της λίστας και των ονομάτων που περιλαμβάνει.

Η αντιπολίτευση θέτει θέμα κλήτευσης του κυρίου Παπανδρέου, η απόφαση ωστόσο θα ληφθεί με ψηφοφορία (αρχή πλειοψηφίας).

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στις ΗΠΑ και αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα σε λίγο καιρό καθώς λήγει το συμβόλαιό του με το πανεπιστήμιο Columbia.
topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...