Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Χρησιμοποίησαν οπλοπολυβόλο οι αντάρτες που χτύπησαν τις φυλακές Τρικάλων!!!


Το αποτύπωμα από τρίποδο πολεμικού οπλοπολυβόλου που βρέθηκε έξω από τις φυλακές Τρικάλων στο σημείο όπου υπήρχαν εκατοντάδες κάλυκες των 7,62 χιλιοστών δίνει άλλη διάσταση στην ομαδική απόδραση κρατουμένων το βράδυ της 22ας Μαρτίου. Με απλά λόγια το ίχνος που βρέθηκε αποδεικνύει πως εκτός από τα καλάσνικοφ, οι αλλοδαποί «κομάντος», χρησιμοποίησαν και άλλο βαρύ οπλισμό (πολεμικό οπλοπολυβόλο), ο τύπος του οποίου προβληματίζει ιδιαίτερα τις αστυνομικές αρχές. Ίσως, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, εκεί να κρύβεται το μυστικό για τα ακριβή κίνητρα αλλά και την ταυτότητα των δραστών.  Για αυτό άλλωστε και δύο και πλέον εβδομάδες μετά το «γάζωμα» στα Τρίκαλα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι βαλλιστικές εξετάσεις ενώ στο παιχνίδι, έχει μπει ενεργά και ο ελληνικός στρατός.

Οι ελληνικές αρχές φοβούνται νέο δυναμικό χτύπημα της «καταδρομικής ομάδας» σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και μάλιστα σύντομα. Για το λόγο αυτό Αστυνομία και υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκονται σε στενή συνεργασία, αναπροσαρμόζουν και ενισχύουν τα μέτρα φρούρησης.  Όλα δείχνουν πως το σκηνικό της 22ας Μαρτίου δεν ήταν απλώς μια ομαδική απόδραση κρατουμένων αλλά μία εξωτερική προσβολή των φυλακών με άγνωστα κίνητρα και καμουφλάζ την απελευθέρωση των 11 Αλβανών βαρυποινιτών. Οι υπηρεσίες των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ερευνούν δύο ενδεχόμενα. Είτε τα κίνητρα πίσω από την επίθεση να ήταν η αποσταθεροποίηση της χώρας με τη δημιουργία ανασφάλειας στους πολίτες, είτε να πρόκειται ακόμη και  για καταδρομικό χτύπημα του UCK...

Οι δράστες δεν ήταν τρεις-τέσσερις όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί αλλά 18! Φορούσαν ομοιόμορφα ρούχα και όλοι τους διέθεταν λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο, σαν αυτά που φορούν οι άντρες του αλβανικού στρατού. Στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο αποκαλύπτουν ότι εκτός από τα δύο βανάκια που μετέφεραν τους δράστες λίγο πιο κάτω από το σημείο βρισκόταν και ένα τρίτο όχημα, ενώ στην επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί επίσης και μια «γουρούνα» που είχε κάτι σαν εποπτικό ρόλο στην επίθεση.

Οι 18 κομάντος ενήργησαν ως εκπαιδευμένη ομάδα, διασπάστηκαν στα δύο και έριξαν περισσότερες από 1000 σφαίρες και 20 χειροβομβίδες. Στόχος τους, δεν ήταν απλώς να φοβίσουν τους φρουρούς έτσι ώστε να γίνει η απόδραση αλλά έριχναν με ξεκάθαρη πρόθεση να σκοτώσουν. Είναι σαφές ότι οι εννέα από τους έντεκα Αλβανούς που κατάφεραν να αποδράσουν (οι δύο τους ακολούθησαν χωρίς να έχουν γνώση του σχεδίου), είχαν άμεση ενημέρωση για τα το τι θα παιζόταν το βράδυ της 22ας Μαρτίου έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα των Τρικάλων. Όμως οι ερευνητές της Αστυνομίας σε αυτό το σημείο έχουν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Όπως λένε χαρακτηριστικά, υπάρχει μια τεράστια αντίφαση στην όλη υπόθεση. Το προφίλ των Αλβανών που απέδρασαν, δεν ταιριάζει με την οργάνωση μιας τέτοιας επιχείρησης για την απελευθέρωση τους. Με απλά λόγια, δεν είναι δυνατόν κακοποιοί αδίστακτοι και επικίνδυνοι μεν αλλά με μικρή επιχειρησιακή ικανότητα δε, να μπορούν να στήσουν και να εκτελέσουν μέσα μάλιστα από το κελί ένα τέτοιο εντυπωσιακό σκηνικό για την απόδραση τους. «Θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε την όλη ιστορία αν πίσω από το χτύπημα κρυβόταν η απελευθέρωση ενός βαρόνου ναρκωτικών ή ενός αρχιμαφιόζου που στη συνέχεια με ιδιωτικό τζετ θα εξαφανιζόταν από τη χώρα. Όπως έχει συμβεί στο παρελθόν στο Μεξικό» λέει «πηγή» της Κατεχάκη και προσθέτει: «Όμως είναι αδιανόητο, ένας μικρός στρατός να δίνει μάχη έξω από τις φυλακές για να απελευθερώσουν κρατουμένους που λίγες ημέρες μετά θα λήστευαν ταβέρνα στη Θήβα για να βάλουν στην τσέπη 500 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...