Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πυρ ομαδόν κατά Τράγκα από τους δημοσιογράφους ΣΚΑΪ και Καθημερινής

Κλείνουν δύο 24ωρα από τον μονόλογο των Χρυσαυγιτών στον Σκάι, με την άδεια του Γιώργου Τράγκα, και οι αντιδράσεις αντί να ξεφουσκώνουν, κλιμακώνονται.

Το κλίμα είναι τεταμένο, πρωτίστως στο Νέο Φάληρο. Το ένα μέσο του Ομίλου Αλαφούζου, μετά το άλλο, εκδίδουν ανακοινώσεις καταδίκης της πρωτοφανούς αβάντας που έκανε ο «Ελεύθερος
Σκοπευτής» στη Χρυσή Αυγή, διαφοροποιώντας σαφώς τη θέση τους.
Το χορό άνοιξαν οι εργαζόμενοι της «Καθημερινής», οι οποίοι με ένα σκληρό κείμενο εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι δόθηκε βήμα και, μάλιστα, χωρίς αντίλογο σε τέσσερις φιλοναζιστές, νοσταλγούς του Χίτλερ,  και τονίζουν ότι τους χωρίζει άβυσσος από ανάλογες πρακτικές στον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν δημοσιογραφικά.
Τη σκυτάλη πήραν σήμερα οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Στο κείμενο που ενέκρινε η συνέλευση των συντακτών του ΣΚΑΪ 100,3 μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Η προσπάθεια “δικαιολόγησης” των όσων πρεσβεύει και πράττει η Χρυσή Αυγή αποτελεί την πιο αισχρή και ύπουλη προπαγάνδα, επικίνδυνη για τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τη κοινωνία, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει σε μια εκπομπή υψηλής τηλεθέασης.
Το ρατσιστικό δηλητήριο που χύθηκε το βράδυ της Κυριακής από την εκπομπή “Ελεύθερος Σκοπευτής” απέχει έτη φωτός από την δημοσιογραφία που εμείς θέλουμε να υπηρετούμε, πόσο μάλλον στη σημερινή εποχή».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εργαζόμενοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, μιλούν για κατάφωρη παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας και μεταξύ των άλλων αναφέρουν πως έχουν αποδείξει ότι πρεσβεύουν «μία δημοσιογραφία δεοντολογικά ισορροπημένη, χωρίς κορώνες οποιασδήποτε μορφής, με ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης, κάτι που απαιτεί άλλωστε το άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Και όλα αυτά δυστυχώς τα ξέχασε η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα».
Δημόσιες παρεμβάσεις με τις οποίες εκφράζουν τη διαφοροποίησή τους έκαναν και μεμονωμένα μέσα από τις εκπομπές τους πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι του σταθμού, όπως η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου {Σία Κοσιώνη} μέσα από τη ραδιοφωνική της εκπομπή στον ΣΚΑΪ 100,3 «Σημείο Αιχμής» και οι Λυριτζής-Οικονόμου, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».
Σκληρές ανακοινώσεις αποδοκιμασίες εξέδωσαν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ. Έστω και όψιμα…
aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...