Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πάει «περίπατο» και το αυστριακό Σύνταγμα.


faiman_01Αρχικά υπέκυψε το Λουξεμβούργο στην αξίωση της Γερμανίας για άρση του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να  αποφύγει συνέπειες σαν εκείνες της Κύπρου. Μετά ήρθε η σειρά της Αυστρίας. Έπειτα από τους «λεονταρισμούς» της Αυστρίας και κυρίως της υπουργού των Οικονομικών ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την άρση του τραπεζικού απορρήτου γιατί κάτι τέτοιο το απαγορεύει το αυστριακό Σύνταγμα, βγήκε σήμερα ο αυστριακός σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν και αποδέχτηκε την άρση του
απορρήτου.
Μάλιστα για να χρυσώσει το χάπι της παραβίασης του αυστριακού Συντάγματος, δήλωσε πως το τραπεζικό απόρρητο, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, θα διαφυλαχθεί για τους Αυστριακούς μόνο. Για να γλυκάνει ακόμα πιο πολύ την άτακτη υποχώρηση, είπε πως οι σχετικές συζητήσεις για την άρση του απορρήτου θα γίνουν από κοινού με το Λουξεμβούργο.
Μετά τα παραδείγματα της Ελλάδας, της Κύπρου, της Πορτογαλίας όπου παρακάμπτεται η πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού της Δικαστηρίου, αλλά και αυτό της παράκαμψης του αυστριακού Συντάγματος, παρακολουθούμε εμβρόντητοι ότι όλα τα ευρωπαϊκά Συντάγματα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας πάνε κυριολεκτικά περίπατο, μπροστά στις επιθέσεις των δανειστών, τους οποίους προφανώς ανέλαβε να εκπροσωπεί η Γερμανία.
Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά και γρήγορα για την αποτελεσματικότητα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας απέναντι στην νέα οικονομική πραγματικότητα.
Πέτρος Χασάπης
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...