Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Σουτ στον (απίθανο) Θεοχάρη!


photoΕξαλλος ήταν προχθές το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και λάτρη των social media Χάρη Θεοχάρη. Αφορμή ήταν η εγκύκλιος του απίθανου Χ. Θεοχάρη για ποινικές διώξεις σε όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ.

Οι φωνές του πρωθυπουργού στο Μαξίμου προς τον Γιάννη Στουρνάρα ακούγονταν έως τον διάδρομο: «Μάζεψέ τον, μην αναγκαστώ να τον μαζέψω ο ίδιος» είπε ο πρωθυπουργός, επιρρίπτοντας μεγάλες ευθύνες στον ανερμάτιστο γραμματέα που υπονομεύει όλη την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και ταυτόχρονα υπερπροβάλλεται όσο μπορεί.

Βέβαιο είναι ότι ο Χ. Θεοχάρης έχει κατά μία έννοια ασυλία, καθώς θα μείνει στη θέση του για πέντε χρόνια, χωρίς να μπορεί κανένας να τον απολύσει. Η δημιουργία της θέσης του ήταν απαίτηση της τρόικας, ενώ η έκθεση της τριμερούς, που είδε το φως της δημοσιότητας προχθές, πρότεινε ενίσχυση της γραμματείας και με την οργανική ένταξη σε αυτήν του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πρόσφατα ο Χ. Θεοχάρης, ο οποίος περνάει την περισσότερη ημέρα του σερφάροντας στο internet, είχε πει σε συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ότι ούτε και ο ίδιος έχει να πληρώσει τους φόρους ακινήτων που επιβάλλει το κράτος. Λίγο αργότερα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι προσπαθεί με 2.500 ευρώ τον μήνα να πληρώσει φόρους και δόση δανείου (1.600 ευρώ μηνιαίως) αλλά και να συντηρήσει τη γυναίκα του που απολύθηκε, ενώ καθημερινά τρώει και κατσάδα από τους γονείς του για τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου…

Επίσης, μόλις προχθές χαρακτήρισε καταναγκαστικό τον νόμο (που ζήταγε την εφαρμογή του μέσω της εγκυκλίου), ο οποίος θέλει να οδηγούνται στον εισαγγελέα όσοι χρωστούν στην Εφορία πάνω από 5.000 ευρώ. Σαν σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος ένιψε τας χείρας του και δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην εγκύκλιό του για τις ποινικές διώξεις, αλλά σε αυτούς που ψήφισαν τον σχετικό νόμο. Χαρακτήρισε τον εαυτό τους έναν απλό δημόσιο υπάλληλο και είπε ότι είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον νόμο που βρήκε.

Ο πρωθυπουργός είχε «αδειάσει» και στο παρελθόν τον απίστευτο κ. Θεοχάρη, όταν έδινε εντολές στις εφορίες να στείλουν επιστολές με εντολές κατάσχεσης σε όσους χρωστούν μικροποσά, π.χ. από μια κλήση της τροχαίας ή έναν μικρο φόρο ακίνητων. Μετά τις επιπλήξεις που δέχτηκε, ο κ. Θεοχάρης αναγκάστηκε να καταπιεί τις απειλές του και τώρα περιορίζεται στο να στέλνει απλώς προειδοποιητικές επιστολές στους οφειλέτες.

Εριξε και μια κούφια απειλή ότι θα κρεμάσει στο internet τα σπίτια που κατάσχονται, ώστε να αυξήσει το ενδιαφέρον για τους πλειστηριασμούς. Βέβαια, λίγο αργότερα κατάλαβε ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να τρέχει στους πλειστηριασμούς αλλά και το ότι η νομοθεσία έχει πολλά παράθυρα, ώστε να προστατεύεται η κύρια κατοικία και να μη βγαίνει «στο σφυρί».

 Δημοκρατία

 olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...