Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Η Ευθύνη δεν είναι Συλλογική και δεν τα Φάγαμε Μαζί !


Ομιλία ΚΑΤΑ της θέσης “Μαζί τα Φάγαμε: Σε μια Δημοκρατία η Ευθύνη είναι Συλλογική”, στο 5ο debate της IQ2 Greece.
Ο Χάρης Οικονομόπουλος είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλειο της Επικρατείας, και Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Υπενθύμιση: Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις, ομολόγησε δημόσια την ενοχή την δική του και της δημόσιος διοίκησης, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος. Συγκεκριμένα είπε ο Θ. Πάγκαλος απευθυνόμενος προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης τα οποία και άφησε άφωνα : «Η
απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Δείτε μερικά πραγματάκια που έγιναν μετά: Χάρρυ Κλυνν: Άμεση σύλληψη του κ. Πάγκαλου και προσαγωγή του σε ανάκριση…Αγωγή πολιτών κατά του Θ. Πάγκαλου,  Άντε καλή αρχή !!! Ο Θ. Πάγκαλος καταδικάστηκε σε καταβολή αποζημίωσης 10 000 εύρωΚαταδίκη πρώην βουλευτή  για παράνομους διορισμούςΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ! Ισόβια κάθειρξη για Παπαγεωργόπουλο και ΣΙΑ
Σχετικά με το βίντεο δείτε : 
και τις ενότητες :
Παραθέτουμε και σχετικό απόσπασμα από μήνυση για έσχατη προδοσία κατά ΓΑΠ  Κατατέθηκε στις 20.06.2011:
Ανακεφαλαίωση : Από την αρχή ως τώρα το επαναλαμβανόμενο μοντέλο είναι: μέτρα λιτότητας, πλήγμα της αξιοπιστίας και του κύρους της χώρας και παράλυση  του κράτους. Με τον απλό αυτό τρόπο αυξάνει το δημόσιο χρέος, μειώνει το εθνικό εισόδημα  και διαλύει την οικονομία, το κοινωνικό κράτος και τον κοινωνικό ιστό. Σίγουρη συνταγή για να καταστρέψεις μια χώρα.  Για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και να εκτελέσει ανενόχλητος το καταστροφικό του σχέδιο, ο εγκαλούμενος μηνυόμενος ως πραγματικός καλλιτέχνης της χειραγώγησης και της προπαγάνδας περιέλαβε στο μοντέλο του και τις ακόλουθες τεχνικές :
- τη «χρεο-τρομοκρατία» αφενός για να εξασφαλίσει τη συναίνεσή μας, κάνοντάς μας  να αναπτύξουμε την ψυχολογία του «συνενόχου» και του «συνυπεύθυνου» για τα χρέη που άλλοι δημιούργησαν, αλλά εμείς (τα “παράσιτα”, οι  ” διεφθαρμένοι”  και οι “φοροφυγάδες “) πρέπει να πληρώνουμε και αφετέρου για να αφοπλίσει τις λαϊκές αντιστάσεις απέναντι στην εφαρμογή της προαποφασισμένης  πολιτικής του κοινωνικού βανδαλισμού, στο όνομα του «κοινού μας σπιτιού που καίγεται» εξαιτίας του ” χρέους”. Με αυτόν τον τρόπο ο θύτης έγινε θύμα, δημόσιος κατήγορος και δικαστής ταυτόχρονα, μας δίκασε, μας καταδίκασε και μας επέβαλε ως ποινή το διεθνή  διασυρμό, την αφαίρεση περιουσιακών στοιχειών και τον απαράδεκτο περιορισμό όλων των άλλων εγγυημένων δικαιωμάτων μας, όχι μόνο χωρίς να υπάρχει  δημόσιο όφελος αλλά τεράστια ζημία (ΕΣΔΑ αρθ.1, 17.18)  Διευκρινίζω ότι βάσει του ποινικού  δίκαιου δεν υπάρχει συλλογική, αλλά ατομική ευθύνη και για να τιμωρηθεί κάποιος απαιτείται η βεβαιωμένη ύπαρξη συγκεκριμένου εγκλήματος. Στην περίπτωσή μας όμως τα όποια  εγκλήματα ανήκουν στον εγκαλούμενο μηνυόμενο και στην κυβέρνηση του καθώς δικό τους είναι το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος αλλά τιμωρούμαστε εμείς οι πολίτες.
- το δόγμα του σοκ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τον τελευταίο καιρό, ξεκίνησε ένα νέο κύκλο απειλών και εκβιασμών μέσω ψευδοδιλημμάτων όπως (δάνειο ή χρεοκοπία, ΕΕ ή δραχμή κλπ) για να δεχτούμε ένα ακόμα πακέτο καταστροφικών, άδικων μέτρων και το  καινούργιο δάνειο, το οποίο παίρνει για να καλύψουμε το προηγούμενο. Μόνο που  στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και μονόδρομοι.  Δεν υπάρχει ή εγώ ή χάος, αυτά τα λεφτά υπό αυτούς τους όρους ή χρεοκοπία, αποφασίσομεν και διατάσσομεν, επειδή υπάρχει μια και μόνο επιλογή  κλπ. Υπάρχουν ένα σωρό πολιτικές που μπορούν να εφαρμοστούν και σε κάθε περίπτωση χρειάζεται η αποδοχή της όποιας πολιτικής από το κοινωνικό σύνολο ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας. Αυτή τη στιγμή όμως η πολιτική, την οποία ο εγκαλούμενος μηνυόμενος εφαρμόζει, βάσει δημοσκοπήσεων δεν εγκρίνεται από κανέναν και έτσι δεν έχει καμία νομιμοποίηση, αλλά παρά ταύτα, επιμένει και την επιβάλλει ανελλιπώς.  Με τον τρόπο αυτό συνεχίζει το φαύλο κύκλο που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καταστροφή και μας κάνει πάλι περίγελο σε όλη την υφήλιο, αλλά πολύ χειρότερα αυτή τη φορά, καθώς τώρα,  εκείνοι που επιθυμούν τη σωτηρία της Ελλάδας είναι λιγότεροι από εκείνους που προτιμούν  να πάμε στον αγύριστο για να ησυχάσουν από εμάς και τα προβλήματά μας. Μας συμπεριφέρονται όλοι σαν να είμαστε τετραπληγικοί,  καρέτα – καρέτα ή επικίνδυνοι εγκληματίες από περίπτωση σε περίπτωση. Σκέτος εξευτελισμός, ρεζιλίκι και επανειλημμένως διεθνής  διασυρμός της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων αδιακρίτως. Θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί ! Αίσχος και ντροπή ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ  να τα υποστούμε όλα αυτά εξαιτίας του εγκαλούμενου μηνυόμενου, ο οποίος με τα λόγια και με τις πράξεις του τα προκάλεσε όλα αυτά. Για ακόμα μια φορά, άλλοι κατάφεραν να ταπεινώσουν τη χώρα και να την κάνουν δαχτυλοδειχτούμενη, προκαλώντας τις επιθέσεις, τις ύβρεις, τις ειρωνείες και τις απειλές ακόμα και εκείνων που είχαν μεγαλύτερα χρέη από εμάς  (βλπ Ολλανδία) και άλλοι καλούνται να πληρώσουν το κεραμίδι.
- η  αποποίηση ευθυνών.  Από την αρχή  μέχρι σήμερα, φροντίζει  να μας
πείσει  ότι κάποιος άλλος φταίει. Η προηγούμενη κυβέρνηση που πλαστογράφησε προβλέψεις και του άφησε κληρονομία ένα τεράστιο χρέος που αυτή δημιούργησε, εμείς οι πολίτες που φοροδιαφεύγουμε και είμαστε διεφθαρμένοι,  η ΕΕ η οποία δε χειρίστηκε σωστά την ελληνική κρίση (!) και η τρόικα βεβαίως.  Έτσι, μόλις  προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης τη δημιουργία του οποίου ο ίδιος ζήτησε και μάλιστα εκβιαστικά, άρχισε να ρίχνει στην τρόικα  την ευθύνη για τα άδικα και εντελώς λανθασμένα μέτρα τα οποία εσκεμμένα πήρε, λέγοντας ότι τάχα μου οι ξένοι δανειστές, η τρόικα δηλαδή, τα επέβαλε. Αυτό όχι μόνο ότι αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει (από το κείμενο του μνημονίου και τις δηλώσεις του ΔΝΤ ), αλλά σε κάθε περίπτωση,  δεν τον υποχρέωσε η Τρόικα να γίνει πρωθυπουργός, να δυσφημίζει την Ελλάδα, να αυξάνει τα επιτοκία δανεισμού και τα χρέη. Ούτε να δανειστεί από αυτούς τον ανάγκασαν και προπαντός δεν έχουν αυτοί υποχρέωση να αναδιαρθρώσουν την ελληνική οικονομία, να μειώσουν το δημόσιο χρέος και να προστατέψουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Όλοι αυτοί, αλλά κυρίως οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών χωρών που μας δάνεισαν, έχουν υποχρέωση να προστατέψουν τις χώρες τους και τους πολίτες τους, όχι εμάς.
Αυτή είναι κατ΄ αποκλειστικότητα υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης του κράτους και της ρύθμισης των τομέων της οικονομίας και του εγκαλούμενου μηνυόμενου, ο οποίος έχει υποχρέωση ως πρωθυπουργός, να  κατευθύνει τις ενέργειες της κυβέρνησής του και των δημόσιων υπηρεσιών, για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής βάσει του προγράμματος με το οποίο κέρδισε τις εκλογές, σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων, με σκοπό τη φροντίδα των συμφερόντων του Λαού, ήτοι της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας, τις σχέσεις της με τους άλλους λαούς, την οικονομική και κοινωνική ευημερία καθώς και τη πολιτιστική πρόοδό μας. Αυτούς πληρώνουμε για να τα κάνουν όλα αυτά και όχι τους ξένους τροικανους. Οι ξένοι πληρώνονται από τους δικούς τους πολίτες ή από τους μετόχους τους, για να κάνουν τη δική τους δουλειά, να εξασφαλίζουν και να προστατεύουν δηλαδή τα δικά τους δικαιώματα και τα δικά τους συμφέροντα.  Όχι τα δικά μας. Τελεία και παύλα. Το λέω και το ξαναλέω, επειδή αυτή η καραμέλα με το ” οι ξένοι φταίνε” πρέπει να τελειώσει οριστικά. Ο μόνος υπεύθυνος για την  κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε 20 μήνες μετά τις εκλογές, είναι ο εγκαλούμενος μηνυόμενος, ο οποίος  παρέλυσε το κράτος αφήνοντας για περίπου ένα χρόνο ακέφαλες τις δημόσιες υπηρεσίες,  προκάλεσε τεχνητά τη δήθεν κρίση δανεισμού, έβαλε σε κώμα την αγορά, συρρίκνωσε την οικονομία, χάλασε τις σχέσεις της χώρας με άλλους λαούς, αύξησε το δημόσιο χρέος και μείωσε το εθνικό εισόδημα παίρνοντας ακριβώς εκείνα τα μέτρα, τα οποία ήξερε ότι θα οδηγούν εκεί και ο οποίος ζήτησε δανεικά με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία, ο οποίος έφερε όλους μας σε κίνδυνο και μας είπε εμμέσως πλην σαφώς, να ξεχάσουμε την ευημερία και τα δικαιώματά μας, επειδή είμαστε διεφθαρμένοι και φοροφυγάδες. Απατεώνες και κλέφτες δηλαδή. Σε αυτό το σημείο αξίζει να ειπωθεί ότι το δημόσιο χρέος το οποίο παρέλαβε, προκλήθηκε από το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και ότι ο εγκαλούμενος μηνυόμενος ήταν μέλος πολλών κυβερνήσεων και συγχρόνως νομοθέτης για τα τελευταία 30 χρόνια και έτσι είναι συνένοχος για όλα τα εγκλήματα τα οποία καταλογίζει σε εμάς για να μας χειραγωγήσει πιο εύκολα. Θύτης είναι δηλαδή όχι θύμα. Τα θύματα είμαστε εμείς και η δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να παρέμβει και να μας προστατεύει. Υπάρχουν ήδη πολλά σχετικά αιτήματα και αυτό εδώ είναι ένα επιπλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...