Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

«Ο κ. Σαμαράς συμπεριφέρεται σαν ψευτόμαγκας σε καφενείο»


Αντεπίθεση Τσίπρα με βαρείς χαρακτηρισμούς

«Ο κατώτατος μισθός, η κατώτατη σύνταξη θα επανέλθει, γιατί αυτό είναι το μέσον για να βγούμε απ' την κρίση. Βεβαίως, λέμε πως όταν θα έχετε καταστρέψει τη χώρα, δεν θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε όλους τους μισθούς» υπογράμμισε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε τη δευτερολογία του σε υψηλούς τόνους, κατηγορώντας τον
Αντώνη Σαμαρά πως «συμπεριφέρεται σαν ψευτόμαγκας σε καφενείο, λέγοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως "δεν μασάμε". Τι δεν μασάτε; Το 1 εκ. ανέργους; Ξεχάσατε πως είστε ο Πρωθυπουργός, και όχι ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης ή της αντιπολίτευσης…».

Αντίστοιχα, στις νύξεις του Πρωθυπουργού για τις «οβιδιακές μεταμορφώσεις» και τις «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή πολιτική», χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό «επικεφαλής της ομάδας λάσπης της μονταζιέρας και του διαδικτυακού υποκόσμου».

«Σε ποια άλλη ευνομούμενη πολιτεία θα ζητούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να παρέμβει ο εισαγγελέας, για ένα μονταρισμένο βίντεο που έκανε ο ίδιος;» αναρωτήθηκε σχετικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο κος Τσίπρας χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο «συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας», υπενθυμίζοντας πως το χαράτσι της ΔΕΗ είχε εξαγγελθεί ως έκτακτο μέτρο και είχε τύχει της καταγγελίας του Αντώνη Σαμαρά, αλλά σήμερα ανακοινώνεται η παγίωσή του.

Συνεχίζοντας την έμμεση απάντησή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε πως «είναι αδιανόητο να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για στήριξή του από σκοτεινά κέντρα και κερδοσκοπικά κεφάλαια, εκείνοι που ευνόησαν τους κερδοσκόπους με τις επιλογές τους. Ποιοι ευνόησαν τους κερδοσκόπους των χρηματαγορών; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή εκείνοι που μιλούσαν για «Τιτανικό»; Εκείνοι που βγήκαν στις πλατείες ή εκείνοι που έκαναν παιχνίδια με το Τ+3 που έγινε Τ+10; Εκείνοι που έκαναν το PSI, ή εμείς που αντιστεκόμαστε;»

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα και την απεργία στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως η ενόχληση του Πρωθυπουργού οφειλόταν στο ότι όλη η κυβερνητική στρατηγική είναι προσανατολισμένη στην επικοινωνία και όχι στην ουσία. Η ουσία της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας, ήταν η πώληση φρεγατών και η ιδιωτικοποίηση του νερού. «Στο Παρίσι, γιατί δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί το νερό; Γιατί ήταν ιδιωτικοποιημένο και πάρθηκε πίσω;» παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πού πέτυχαν τέτοιου είδους ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να μας δώσετε ένα επιτυχημένο παράδειγμα; Στη Βουλγαρία, όλα προχώρησαν. Και οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μισθοί που έπεσαν στα 180 ευρώ. Ακόμα κι εκεί ωστόσο, βγήκε ο Πρωθυπουργός και είπε πως δεν μπορεί να είναι Πρωθυπουργός με την αστυνομία να δέρνει τον κόσμο στους δρόμους…»

Οι αγρότες ήθελαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο, για μιαν ΑΤΕ που δεν θα λειτουργεί με κερδοσκοπικά κριτήρια - σημείωσε ο κος Τσίπρας. Απ' όλη όμως την αποψινή συζήτηση, «ο αγρότης θα έχει βγάλει το συμπέρασμα πως θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια μονάχα σε βάθος τετραετίας και πως όσοι έχουν ασφαλιστικές εισφορές 40 ετών θα παίρνουν σύνταξη στα 62».

«Θα σας καλούσα ειλικρινά κε Πρωθυπουργέ, να πάμε να βρούμε μιαν αγρότισσα στη Μεσσηνία να μας πει αν έχει την δυνατότητα μετά από 50 χρόνια στα χωράφια να δουλέψει άλλα δυο χρόνια για να πάρει σύνταξη 330 ευρώ» κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...