Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση Πεπόνη για τα δάνεια του MEGA!


Παρέμβαση Πεπόνη για τα δάνεια του MEGA!
Στο…μικροσκόπιο της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο φάκελος της δανειοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού ΜEGA που είχε προκαλέσει σειρά δημοσιευμάτων, αλλά και οξεία αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης την οποία μάλιστα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ανέθεσε στον
στενό του συνεργάτη, εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη.
Τις επόμενες κιόλας ημέρες θα κληθούν οι πρώτοι μάρτυρες. 
Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός σε ανακοίνωσή του που απευθυνόταν στο επενδυτικό κοινό και εκδόθηκε την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013, ανέφερε “…η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ. Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας“.
Λίγες μέρες αργότερα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει:
«- ….Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ; – Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη; Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού.»
Το κανάλι απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του δελτίου ειδήσεων και με ανακοίνωση της Τηλέτυπος Α.Ε. στην οποία επισημαίνεται ότι το δάνειο που έλαβε το ΜΕΓΚΑ δεν ήταν 98 εκατομμύρια, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά 10 εκατομμύρια και για να εγκριθεί, το ΜΕΓΚΑ «αναγκάστηκε να υποθηκεύσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.». Χαρακτηριστικά η νέα ανακοίνωση του σταθμού είχε ως εξης:
«Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα…
Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχτηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών.
Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν.
Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ».
Το newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή είχε αναδείξει τα μεγάλα ερωτηματικά που προκαλεί μια τέτοια δανειοδότηση-μαμούθ, την ώρα που οι τραπεζικές κάνουλες για όλες τις άλλες επιχειρήσεις παραμένουν ερμητικά κλειστές, οδηγώντας την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε ασφυξία. Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση μέχρι το τέλος. Ιδιαίτερα τώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς δείχνουν ότι έχουν τα κότσια να τα βάλουν με τα κατεστημένα συμφέροντα, το newsbomb.gr θα στηρίξει το έργο τους για την κάθαρση με όλες του τις δυνάμεις
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...