Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πάπας ευχαρίστησε τους πιστούς στην τελευταία λειτουργία


«Σας ευχαριστώ για την στοργή σας» τόνισε ο πάπας Βενέδικτος, απευθυνόμενος στους πιστούς, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να ακούσουν το μήνυμά του...


 Πρόκειται για την τελευταία λειτουργία και ευλογία «'Αντζελους» της Κυριακής, πριν από την παραίτηση του ποντίφικα, που έχει ορισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου συνέρρευσαν, σήμερα, διακόσιες χιλιάδες καθολικοί πιστοί.

«Ο λόγος του Θεού, σε αυτή την περίοδο της ζωής, μου απευθύνεται ακόμη πιο έντονα . Ο Κύριος με καλεί να αφιερωθώ ακόμη περισσότερο στην προσευχή και στον πνευματικό στοχασμό», πρόσθεσε ο Γιόζεφ Ράτσιγκερ.

Ο γερμανός πάπας, υπογράμμισε, όμως, ότι «δεν θα εγκαταλείψει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αλλά θα την υπηρετήσει με τρόπο πιο κατάλληλο για την ηλικία και τις δυνάμεις του».

Την ερχόμενη Τετάρτη ο ποντίφικας έχει ορίσει μια ακόμη μεγάλη επαφή με τους πιστούς: την τελευταία του γενική ακρόαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία, πάντα , του Αγίου Πέτρου, με την συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Το βράδυ της Πέμπτης, 28 Φεβρουαρίου- όπως αποφάσισε ο ίδιος ο πνευματικός πατέρας των ρωμαιοκαθολικών- αφού υπογράψει την παραίτησή του, θα αναχωρήσει για την θερινή κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο, που βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...