Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Επεισόδια αντιεξουσιαστών και αστυνομίας στο Ηράκλειο

Σε προσαγωγές υπόπτων προχώρησε η αστυνομία στο κέντρο του Ηρακλείου, προκειμένου να εντοπίσει τα άτομα που προκάλεσαν νωρίτερα σοβαρές ζημιές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια... του μεγάλου συλλαλητηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε συνολικά προσαγωγές η μία εκ των οποίων εξελίχθηκε σε σύλληψη, γεγονός που νωρίτερα προκάλεσε εντάσεις μεταξύ των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών στο κέντρο της πόλης.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν από τους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, μέσα σε ένα σκηνικό έντασης και διαπληκτισμών.

Οι αντιεξουσιαστές, κυνηγούσαν (!) όποιον αστυνομικό εντόπιζαν να κινείται στην περιοχή με πολιτικά, ενώ το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού συνεχίστηκε στα γύρω στενά. Μάλιστα αρκετές καφετέριες και καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή άδειασαν από κόσμο καθώς οι πολίτες έτρεξαν πανικόβλητοι με τα παιδιά τους στην αγκαλιά να φύγουν από το σημείο της έντασης.
Το ίδιο κλίμα υπήρχε από νωρίς, στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στο Ηράκλειο. Στη συμβολή των οδών Γερωνυμάκη και Δημοκρατίας νεαροί διαδηλωτές έφυγαν από τον όγκο της διαδήλωσης και αναποδογύρισαν ένα σταθμευμένο περιπολικό προκαλώντας φθορές. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι νεαροί ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο όχημα σπάζοντας το φάρο, τους καθρέφτες, το παμπρίζ και τα φανάρια ενώ στο καπό του περιπολικού σχημάτισαν το σήμα των αναρχικών.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...